CROPIX
MLADI BUNTOVNIK

ANTE TREBA DINAMO, ALI I DINAMO ANTU Ćoriću prestani misliti na ono što je bilo i slušati 'suflere' i počni igrati nogomet

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2016. 22:40

Vraća li se Ante Ćorić u konkurenciju za derbi s Hajdukom? U klubu su nam jučer kazali da nikamo nije ni otišao... Svi su ponavljali ono isto što je kazao bivši trener Željko Sopić.

Dakle, Ćorić nije konkurirao za ogled s Juveom jer se nije dovoljno zalagao na treningu te je trener procijenio da takav nije idealan za sudar u Ligi prvaka. Dinamo ima više od 18 igrača te nije uopće neobično kad netko ispadne iz konkurencije. Ćorić je član momčadi, uvijek je u konkurenciji, a sad, hoće li igrati u udarnih jedanaest, biti na klupi ili na tribini, trenerova je odluka.

- Ćorić je normalno član naše prve momčadi, trenira s dečkima, a sve je na treneru, kao i na našem mladom igraču - kazao je jučer predsjednik Mirko Barišić.

Svi su bili iza Sopića

Barišić je također kazao da klub neće kazniti Ćorića zbog one objave na Facebooku prije utakmice s Juventusom. Zapravo, svi u klubu žele da se u ovim trenucima kad Modrima nije lako smire sve strasti, da se momčad što prije osovi na noge, da prikazuje igre na razini Dinama, a posljedično i počne ostvarivati rezultate koji će ih dovesti do obrane titule prvaka koja je postavljena kao najvažniji cilj ove sezone. Inače, ako je bilo nekih nedoumica, svi su u klubu stali iza odluke bivšeg trenera Željka Sopića koji Ćorića nije pozvao na sudar s Juveom, jer nitko se ne želi miješati u posao struke. Isto tako svi tvrde da prema Ćoriću nema nikakvih zlih namjera. Dapače, Dinamu je u interesu da mladić igra što bolje, da se nametne, da bude jedan od glavnih igrača.

Važan poučak

Sad je došao novi trener Petev. Ćorić će kod njega imati šansu kao i kod prethodnika, ako se pokaže u pravo svjetlu, a on to sigurno može, onda više neće biti neugodnih situacija poput ove prije sudara s Juventusom.

Ta turbulentna priča s mladim Dinamovim talentom traje predugo, bit će najbolje i za Dinamo i za Ćorića da konačno prestane. Objektivno, ovoj modroj momčadi treba jedan igrač poput njega, jedan tzv. fantazista koji može pokrenuti igru, napraviti neki nepredvidljiv potez, slomiti suparnika nekom nenadanom asistencijom, poput recimo one pete Rogu na Poljudu... U današnjoj momčadi koju vodi bivši bugarski izbornik nema takvog tehničara, takvog “španera” koji može ponuditi ono “nešto više”. Dinamu je potreban Ante Ćorić. Ali potpuno “nabrijan”, motiviran, spreman na sve izazove, psihološki neopterećen bilo kakvim vanjskim utjecajima otkuda god dolazili. Da budemo malo patetični, Dinamo je potreban Ćorić sa smiješkom na licu.

Ali isto tako, Ćoriću je potreban Dinamo. Mora se nametnuti i pokazati ono što mi svi znamo da ima, mora prestati misliti na ono što je bilo, prestati slušati “suflere” i - igrati. Jer samo tako će ubuduće moći računati na uspješnu karijeru. Jer kao što nas je povijest naučila, oni mladi dečki koji su iz Dinama otišli na mala vrata nisu baš uspjeli u nastavku svoje nogometne priče. Oni koji su otišli na velika - jesu! Početak i kraj priče. Koja bi trebala biti poučak.

Stigao je novi trener u Dinamo, Ćorić je tu, idemo vidjeti kako će se sve dalje razvijati.

Linker
24. travanj 2024 12:11