Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
MODRI JUBILEJ

APSOLUTNI REKORDERI S MAKSIMIRA, NITKO U EUROPI KAO DINAMO Kada sudac označi početak utakmice protiv Odda, Modri će probiti čarobnu granicu

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 25. srpanj 2017. 21:14

Zagrebački Dinamo će prvom ovosezonskom europskom utakmicom, u trećem pretkolu Europske lige protiv norveškog Odda, zabilježiti jubilej.

Naime, kada sudac Manuel Schüettengruber iz Austrije da znak za početak ogleda, izabranici Marija Cvitanovića krenut će u svoju stotu europsku kvalifikacijsku utakmicu pod zastavom Uefe.

Po toj brojci, Dinamo je rekorder u ovom dijelu natjecanja, niti jedna momčad nije zabilježila više odigranih dvoboja. Također, klub iz Maksimirske je prvi s najviše nastupa u pretkolima za Ligu prvaka, ima ih 76, ima najviše nastupa u drugom pretkolu Lige prvaka (28), a isti broj Dinamu nosi prvo mjesto na popisu klubova koji su najviše puta igrali u trećem pretkolu.

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Iako ove sezone nisu u konkurenciji za ulazak u najprestižnije klupsko natjecanje - Ligu prvaka, budući da je tamo aktualni hrvatski prvak Rijeka, utjeha bi “modrima” mogao biti popravak prvog rekorda u najviše odigranih utakmica u svim fazama Lige prvaka i Europske lige. Dakle, Dinamo bi mogao, to jest, sigurno će doći do brojke 101. Pobijede li Norvežane, osigurat će još dvije utakmice u doigravanju za ulazak u grupni dio natjecanja.

Dinamo do sada nije odigrao puno utakmica protiv norveških predstavnika, u tri odigrana susreta ostvaren je učinak od dvije pobjede i jednog poraza. Oddova ligaškog konkurenta - Molde, Dinamo je pobijedio prošle godine u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Podsjetimo, nakon maksimirskih 1-1, Zagrepčani su u Norveškoj odigrali 3-3, izborivši plasman u posljednje pretkolo zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima. Nevjerojatna utakmica. Molde nije iskoristio dva od tri kaznena udarca, a Dinamo je u pet minuta zabio tri gola i vodio 3-0, da bi se Molde vratio i izjednačio na 3-3. Strijelci za Dinamo su bila dva bivša igrača - Pjaca i Rog, dok je Ademi dao treći gol.

Linker
20. travanj 2024 04:23