Photogamma/Getty Images / Getty Images
BITNO DA JE ON SRETAN

ARGENTINSKA LEGENDA IMA RJEŠENJE 'Pitajte njega koga želi za izbornika i s kim želi igrati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2016. 11:03

Argentinska reprezentacija i dalje nema izbornika, a da stvar bude gora, nitko u savezu pojma nema hoće li Lionel Messi i dalje nastupati za Gaučose. Legendarni vezni igrač reprezentacije, Juan Román Riquelme dao je zanimljivu ideju koja bi riješila jedan i drgugi problema.

- Po mojem skromnom mišljenju, trebali bi pitati Messija koga bi želio za izbornika Argentine. Onda bi taj izbornik zajedno s njim trebao sastaviti momčad, jer, najbitnije je da je Leo sretan, to je jedini nogometaš koji nas može odvesti u pobjedu. Izbornik bi ga trebao pitati i s kim želi igrati u momčadi.

Riquelme tvrdi kako je malo vremna od samog okupljanja reprezentacije do utakmica što znači da nacionalne vrste nemaju dovoljno vremena za uvježbavanja i ostale stvari kao što je to slučaj u klubovima. Poveden time, Riquelme smatra kako bi onda glavni igrač trebao biti okružen igračima i izbornikom u čijem se društvu najbolje osjeća.

Ima to donekle simsla, ali davati igračima više moći nego izbornicima i trenerima do sada nije dobro prolazilo u bilo kojem sportu, a valja uzeti u obzir kako argentinski nogometni savez trenutno nema novca za ovakve eghzibicije.

Linker
17. travanj 2024 00:34