Ranko Suvar / Hanza Media / Hanza Media
NOGOMETNI CENTAR HNS-A

BAGERI VEĆ NA PUTU ZA SVETICE Novi kamp Vatrenih koštat će oko 10 mil. eura, a sve plaća UEFA

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. srpanj 2016. 12:30

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a priopćio nam je:

- Već za nekoliko tjedana, možda i prije, a svakako tijekom ljeta, počinju radovi na Sveticama. Strojevi će započeti s iskopima, dugo pripreman projekt Nogometnog centra HNS-a, na kojem će i atletičari imati spektakularan stadion, a građani izvrsne uvjete za rekreaciju - ide u fazu izvođenja građevinskih radova. Riješena je projektna i poslovna dokumentacija, dobili smo i građevinsku i lokacijsku dozvolu.

Napokon da se nešto gradi i za hrvatski nogomet koji ima jednu od najlošijih infrastruktura među europskim državama, a pritom izvršni direktor naglašava:

- Građane Zagreba i Hrvatske ovaj centar neće stajati ni novčića. Ukupna cijena bit će između 10 i 11 milijuna eura, a sve plaća UEFA.

Zna se odranije da je UEFA plasirala na račun HNS-a 7,5 milijuna eura za kamp...

Kamp svetice
Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX

- Istina, oko 75 posto sredstava već imamo osigurano, a za ostalo smo se prijavili na novi natječaj UEFA-e, koja će nam iz sljedećeg programa dati i preostali novac u roku od godine do godine i pol. Tako da ćemo sve moći isplatiti otprilike s krajem radova - objavio je Vrbanović dodajući:

- Ostalo nam je samo napraviti natječaj za izvođača radova, što će biti brzo obavljeno, ali i prije toga mogu krenuti bageri jer iskopi za pripremu terena nisu vezani za to. Tijekom jeseni očekujemo napraviti ozbiljan posao, a u 2017. sve finiširati, tako da bismo do zime 2017/18. morali imati gotov centar. Vjerujem da će hrvatska reprezentacija prije Svjetskog prvenstva u Rusiji moći konačno isprobati naš kamp. Nismo htjeli ići ni s kakvim praznim pričama pa kao što se jednom na drugoj lokaciji dogodilo postavljati kamen temeljac i raditi spektakle bez pokrića, čekali smo da riješimo kompletnu papirologiju i sada je jasno, radovi samo što nisu startali.

HNS će na Sveticama stacionirati i udruge Prve i Druge lige, i Nogometnu akademiju, i sudačku organizaciju, gotovo svi uredi nalazit će se na toj lokaciji. Osim samog središnjeg koji je u Vukovarskoj 269 a.

Linker
17. travanj 2024 07:00