CLODAGH KILCOYNE / REUTERS
PRIPREME ŠPANJOLACA

BARCA I REAL SE POIGRALI S OTOČANIMA Kovačić odličnom predstavom poslao poruku Zidaneu

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 31. srpanj 2016. 01:11

U susretu International Champions Cupa (ICC) nogometaši Barcelone su u Dublinu pobijedili Celtic 3-1.

Pobjedu aktualnom španjolskom prvaku donijeli su Arda Turan (11), Efe Ambrose (31-ag) i Munir (41), dok je pogodak za škotski sastav zabio Leigh Griffiths (29).

Za Barcelonu nije nastupio Ivan Rakitić, baš kao niti Jozo Šimunović za Škote.

Barceloni je to bila prva utakmica na ICC-u, a Katalonci će još igrati protiv Leicester Cityja 3. kolovoza u Stockholmu, te tri dana kasnije protiv Liverpoola na Wembleyu. Celtic je remizirao s Leicester Cityjem (1-1), a još ga očekuje dvoboj protiv Intera 13. kolovoza u Limericku.

Igran je i dvoboj Reala i Chelseaja, na Michigan stadionu pred više od 100.000 gledatelja. Antonio Conte pretrpio je poraz protiv europskog prvaka. Nakon prvih 45 minuta izgledalo je to vrlo ružno za njegovu momčad. Real je vodio čak 3:0, a briljirao je Marcelo. Kapetan Kraljevskog kluba zabio je dva pogotka, a sjajno poluvrijeme zaokružio je mladi Diaz pogotkom sa 25 metara.

U nastavku nakon brojnih promjena Chelsea je uspio smanjiti i to dvama pogocima Edena Hazarda. U tom razdoblju Zidane je na travnjaku imao praktički treću momčad, klince iz omladinskog pogona. Dok je bila početna postava u kojoj je dobro izgledao Mateo Kovačić, Real je bio posve dominantan. Luka Modrić ostao je na klupi.

Linker
17. travanj 2024 02:52