REUTERS
NAKLONIO MU SE ČITAVI NOU CAMP

BARCELONA DOBILA IDOLA Messi, Messi, Messi... Pa opet Messi... Tako je to bilo, ali sada nova zvijezda sija na katalonskom nebu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2017. 19:38

Messi, Messi, Messi... Pa opet Messi... Tako je to bilo u Barceloni. Zasluženo, taj omaleni nogometni majstor, genijalac najvažnije sporedne stvari na svijetu, mora imati status božanstva. Svi drugi su super, ali Leo, e on je poseban.

U srijedu se još jedan nogometaš Barcelone upisao u ‘posebne’. Brazilac Neymar ušao je u povijest, samim tim što je bio junak povijesnog pothvata. Iako se radi o igraču iz samog svjetskog vrha, uvijek je u Barci stalno bio u sjeni Messija. Momak koji prati modne trendove i obožava pse, u srijedu je izašao iz sjene argentinskog čarobnjaka. On je bio taj koji je bio autor pothvata o kojem će se pričati dok je svijeta i vijeka.

Kod četiri od šest pogodaka Neymar je bio u glavnoj ulozi. Prvo je skrivljen jedanaesterac na njemu, nakon kojeg je Barca došla do 3:0. Tad je već otvorio nadu u čudo, u bajku koja se golom Cavanija naglo razbila o hrid realnosti. Ali onda od 88. minute do konca neviđenog nogometnog događaja napravio nešto što mogu samo rijetki. Na Camp Nou je nešto slično, napravio Teddy Sheringham, u onom legendardnom finalu Lige prvaka 1999. godine. Prvo je u prvoj minuti sudačke izjednačio protiv Bayerna na 1:1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade glavom je asistirao Oleu Gunnaru Solskjeru za pobjedonosni pogodak Crvenih vragova.

Poruka S. Robertu

Međutim, Neymar je napravio nešto više, prvo je postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za 4:1, pa je onda kulerski izveo jedanaesterac za 5:1 te onda u petoj miunuti sudačke nadoknade asistirao Sergiu Robertu za tih povijesnih 6:1!

Utakmica života? Naravno, sam je to kazao....

- Bila je to moja najbolja utakmica u životu! Utakmica za povijest, za nevjerojatnih šest pogodaka, za dizanje naše sjajne momčadi na još višu razinu. U pravom trenutku došao sam u pravu formu, ovo su za mene stvarno prekrasni trenuci, jako sam, jako sretan.

Neymar je momak očito prepun emocija. Nakon pobjede nad PSG-om niz oči su klizile suze radosnice. Ali isto tako se sjećamo onih suza koje su bile gorke, teške, onih suznih očiju nakon što je Njemačka na SP-u s onih 7:1 deklasirala Brazil.

Zanimljivo, sa 14 godina Neymar je skoro postao igrač Reala. Prošao je sve liječničke preglede, pripremio se za selidbu, ali je tada njegov matični klub Santos iskeširao veliki novac obitelji. Neymar je veliki vjernik, idol u nogometnom i vjerskom smislu mu je Kaka, a deset posto svojih prihoda, kako navode brazilski mediji, uplaćuje Crkvi.

Nakon srijede, Barcelonom odzvanja Neymar, Neymar, Neymar...

Linker
25. travanj 2024 16:38