CROPIX
LUCHO EKSKLUZIVNO ZA SN

BIVŠI DINAMOV ARGENTINAC STRAŠNO VOLI HRVATSKU 'Mi smo ista ekipa kao i Vatreni, uvijek smo najbolji kad je najteže i kada prijeti potop'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. listopad 2017. 10:07

Tko je rekao da Argentina neće na Svjetsko prvenstvo? Ma budite ozbiljni, dok je tu veličanstveni Lionel Messi nema zime za Gauče. Dobili su Argentinci Ekvador na gostovanju sa 3:1, hat-trick je zabio Messi te na kraju s trećeg mjesta kvalifikacija odlaze u Rusiju! Prije te utakmice s Ekvadorcima bili su šesti, izvan zone doigravanja, prijetilo je da prvi put nakon 1970. godine gledamo najveće nogometno natjecanje na Globusu bez te velesile.

Bili su Argentinci grogi, bauljali su kvalifikacijama, u posljednjim susretima su od 24 boda osvojili samo 10, pritisak je bio neviđen. A onda su još u Quitu primili pogodak u 40. sekundi. No, tada je krenuo čarobnjak. Jedan, dva, tri.. Nije bilo spasa za Ekvador, Argentina je na čaroliju Messija uhvatila zadnji vlak za Rusiju. Tako i treba, kakvo bi to bilo SP bez Argentine? Kao juha bez soli.

Ronald Gorsic / CROPIX

- Jesam li vam prije neki dan rekao da ćemo se plasirati?

To nam je jučer kazao bivši Dinamov nogometaš Luis Ibanez, koji je prije mjesec dana potpisao za turski Karabüksor.

Ne bi bilo u redu

- Imamo najboljeg nogometaša na svijetu, stvarno ne bi bilo u redu na nismo na Svjetskom prvenstvu. Bio to hendikep za cijeli nogometni svijet, za sve one koji vole nogomet. Gledati SP bez Messija? Ne, to definitivno ne bi bilo to...

Naravno, nismo trebali niti pitati, Ibanez je gledao okršaj Ekvadora i Argentine. Ne bi to propustio ni za živu glavu.

- Imam temperaturu, nešto sam bolestan, ali morao sam to gledati. Super smo izgledali, baš smo dobro igrali.

Admir Buljubasic / CROPIX

Onda je dodao:

- Kad je bilo najteže, onda smo bili najbolji! Baš kao Hrvatska. Argentina i Hrvatska mogu ruku pod ruku. Kad je prijetio potop, te dvije reprezentacije su pokazale tko je glavni. Još treba svakako naglasiti da je Argentini bilo teško igrati u Quitu, visoko je, rijedak je zrak, nije lako tamo igrati. Međutim, vidjelo se da su svi dali sve od sebe.

Finale s Brazilom

Koliko god s Ibanezom pričali o Argentini, on voli o - Hrvatskoj. Ipak mu je to druga domovina.

- Baš me zanima koga će Hrvatska dobiti u ždrijebu. Makar, držim da onakva Hrvatska iz drugog poluvremena protiv Ukrajine neće s nikim imati problema u dodatnim kvalifikacijama. Bio bih presretan kad bih na SP-u imao dvije reprezentacije za koje navijam, Argentinu i Hrvatsku! Moramo ići na Svjetsko prvenstvo!

Čekajte, pa vi ste se već plasirali u Rusiju?

- Na Hrvatsku mislim, naravno. Onda ću u Rusiju na SP otići navijati za obje reprezentacije. Taj bi mi se put isplatio. Ja bih valjda bio jedini navijač koji bi s istim žarom navijao za dvije reprezentacije, gledao bih sve utakmice. S tim da bi mi lakše bilo dobiti ulaznice za utakmice Hrvatske, nego za one Argentine. Imam više prijatelja u hrvatskoj, nego u argentinskoj reprezentaciji.

Onda smo se ipak vratili na temu, reprezentaciju Argentine.

- Moj san je finale Svjetskog prvenstva u Rusiji je Argentina - Brazil! Te da naslov uzme naravno Argentina. Želim da napokon Leo Messi osvoji naslov svjetskog prvaka. Sanjam zapravo to svih ovih godina. Nadam se da će za SP u Rusiji svi biti spremni. Marcos Rojo i Ramiro Funes Mori prije svih.

Linker
24. travanj 2024 07:39