Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
KLJUČNA FIGURA RIJEČKOG ANSAMBLA

'BOG MI JE DAO TU SPOSOBNOST ZA PROCIJENITI GDJE ĆE DOĆI LOPTA' Najbolji nogometaš lige otkrio kako je došlo do velikog preporoda u njegovoj karijeri

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. ožujak 2017. 15:51

Franko Andrijašević u Osijeku je došao do brojke 12 kada je riječ o njegovim golovima ove sezone, na još jednu pobjedu Rijeke stavio pečat i iznova potvrdio da je jedna od ključnih figura mozaika kojeg je ove sezone složio Matjaž Kek. Brojke to ilustriraju, 12 Andrijaševićevih golova, četiri asistencije i osam utakmica u kojima se njegov potez (gol, asistencija ili iznuđeni jedanaesterac) dogodio kada rezultat nije bio povoljan.

Fali malo svježine

Posljednji put sada u Osijeku gdje je najprije oplemenio odlično proigravanje Bradarića pa natjerao Škorića na autogol, a onda i mirnom realizacijom nakon asistencije Gorgona potvrdio riječki plasman u finale Kupa.

- U Osijeku sam zabio gol, asistirao, ali između dva gostovanja u Gradskom vrtu nisam bio na razini koju sam želio. I sada fali još malo svježine nakon ovog ritma u zadnja dva ili tri tjedna, osjećam da mogu bolje i da ima još prostora za napredak u igri - skromno će Andrijašević ne želeći davati na važnosti svojim golovima ističući momčad kao ključ svega.

Ipak, u toj momčadi njegova je uloga posebno važna. Nije ni “devetka“ ni “desetka“, ali se sjajno uklopio u koncepciju igre Rijeke u kojoj ga Kek nije ukalupio već mu je omogućio da igra po vlastitom instinktu što se pokazalo pravim potezom.

Korak naprijed

- Kek mi je na prvom razgovoru nakon mog dolaska u Rijeku rekao da vidi da guštam u nogometu, da igram s osmijehom i da od mene želi samo razmišljam o igri. To mi je bio znak da ću imati slobodu u igri što meni stvarno odgovara. Da se razumijemo, svi mi imamo neke svoje zadatke na utakmici, ali po pitanju faze napada imam slobodu kretanja tamo gdje me nosi osjećaj. Bog mi je dao tu sposobnost za procijeniti gdje će doći lopta, u dosta tih situacija se nađem na pravom mjestu i nitko sretniji od mene što je tako i što na taj način mogu pomoći momčadi.

Iako kaže da nije potpuno zadovoljan izvedbom na nekim od posljednjih utakmica, Andrijašević je nastavio igre na visokoj razini iz jesenskog dijela.

Split, 111216.
Stadion u Parku mladezi.
Nogometna utakmica 19.kola 1.HNL izmedju RNK Split i HNK Rijeka.
Na fotografijii: Franko Andrijasevic slavi pogodak.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX / CROPIX

- Stvarno mislim da sam napravio korak naprijed u odnosu na Lokomotivu gdje mi je bilo stvarno dobro, ali u Rijeci sam dobio još kvalitetnije suigrače, atmosfera je, što stalno ponavljamo, dobra, poklopile su se još neke stvari i doista mi se otvorilo po pitanju svega.

Činjenica da ima učinak koji je konkretan, odlična je naznaka za Keka, ali i za Rijeku uoči razdoblja od 42 dana u kojem će sedam utakmica puno toga reći kada je riječ o raspletu prvenstva.

Sjetimo se Koprivnice

- Možemo li već do kraja travnja napraviti korak prema tituli? Sve ovisi o rezultatima, igrama, ali ne valja kalkulirati nego kao i do sada razmišljati o idućoj utakmici. Za nas je to jaki Slaven Belupo. Gledao sam ih na nekoliko utakmica i stvarno mislim da je tako, a sjetimo se i što je bilo u Koprivnici… Mislim da je prerano još za te priče, nitko sretniji od nas da nakon te serije budemo puno bliže tituli, ali pročitao sam prije nekoliko dana naslov da se u HNL-u nastavlja drama i doista mislim da je tako - zaključio je Franko Andrijašević.

Linker
26. travanj 2024 09:38