Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
INTERVJU ZA SPORTSKE NOVOSTI

ANDREJ KRAMARIĆ SRUŠIO BAYERN, ISPISAO POVIJEST I NASMIJAO SE U LICE SVIMA KOJI TVRDE DA BI NEUER OBRANIO EUROGOL Ha-ha! Neka pišu što god hoće!

Sjajnim pogotkom srušio je moćnog suparnika, a njegov je Hoffenheim prvi put u povijesti uspio svladati bavarskog velikana
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. travanj 2017. 19:24

Javio se umornim glasom, još snen, iako su pijetlovi već odavno utihnuli. Očito je i po tome da to nije bio običan gol, slavlje je bilo dulje, Andrej Kramarić opet je bio junak Hoffenheima. Kakav pogodak sa 18 metara, kakva bomba za pad Bayerna u 27. kolu Bundeslige.

- Bio je jak udarac, jel’ piše negdje koliko brz, nisam još stigao vidjeti? - raspoložen je bio hrvatski napadač. Da, izmjerili su Nijemci, 93 km/h, nije loše?

- Nije, naravno. Dobro je sjela, i odsjela tamo gdje treba.

To mu nije najjači udarac koji je u karijeri opalio?

- Ne znam, zadnji put sam brzinu mjerio kad sam bio klinac, onako iz fore. Ali, mislim da nije najjači, bilo ih je još, sigurno.

Neki njemački mediji šale se da je zabio jer je na vratima bio Ulreich, da je bio Neuer možda bi je skinuo.


...

- Ha, neka pišu što hoće, ne razmišljam o tome što bi bilo da je branio Neuer. Znam da sam zabio, da smo pobijedili i to je najvažnije. Dobili smo veliku utakmicu, stvarno veliku.

Prvi je put Hoffenheim pobijedio Bayern u povijesti Bundeslige, zauvijek će pisati da je tu povijesnu pobjedu osigurao Kramarić.

- Uživam u tom golu i pobjedi, bilo je uistinu posebno. Kako smo odigrali to prvo poluvrijeme, nije nam Bayern ništa mogao. Realno smo mogli voditi i 5:1! U drugom poluvremenu ipak je Bayern pokazao zašto je jedna od najboljih momčadi Europe. Pritisnuo nas je, prijetio izjednačenjem, ali izdržali smo, dali smo stvarno sve od sebe, borili smo se od prve do zadnje sekunde. Umorni smo bili nakon utakmice, ali sretni, prvi put smo pobijedili Bayern. Ne mogu vam opisati kako se osjećam kad znam da je moj gol presudio jednu takvu utakmicu i bio zaslužan za taj trijumf.

Ciljamo drugo mjesto

Kad bi gradirao, gdje bi na listi svojih pogodaka smjestio ovaj povijesni?

- Visoko, vrlo visoko. Jedan je od najdražih, najljepših, sve naj. I pamtit ću ga čitav život. Ne samo gol, već slavlje suigrača, sreću na punim tribinama, sve je bilo kao u snu. Ponosni smo na sve ovo što nam se u zadnje vrijeme događa, igramo odlično, pobjeđujemo...

I jurišaju k Ligi prvaka. Ovom pobjedom Hoffenheim je izborio treće mjesto, koje direktno vodi u Ligu prvaka, a četvrto koje jamči kvalifikacije praktički im više i ne može pobjeći.

- Istina, to četvrto mjesto vjerojatno nećemo ispustiti, iako je do kraja još dosta utakmica. Ali, mi se time ne zadovoljavamo, napadamo, ne treće, nego drugo mjesto. Zašto ne bismo bili odmah do Bayerna, uostalom, pobijedili smo ga, zaslužujemo biti na najvišoj mogućnoj poziciji.

Očito su porasli apetiti, a sjećemo se da je lani Hoffenheim jedva ostao u Bundesligi.

- Sjajna smo klapa, momčad odlično fukcionira, sve je super. Rezultate imamo, pokazali smo da se sa svima možemo nositi i da imamo pravo vjerovati u najbolji mogući ishod. Ako pitate mene osobno, reći ću vam da čvrsto vjerujem kako ću na jesen igrati Ligu prvaka.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 07:24