Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images
PIŠE D. ANTOLIĆ

ANDREJ KRAMARIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI O VELIKOM PROBLEMU KOJI GA MUČI DULJE VRIJEME 'Boli me, a niti liječnici ne znaju kako mi pomoći'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. veljača 2017. 09:15

Ušao s klupe, dvaput zabio, donio pobjedu Hoffenheimu, vrlo bitnu nakon poraza od Wolfsburgu, i da ga ne boli ta vražja peta Andrej Kramarić bio bi potpuno sretan čovjek. Darmstadt je zadnji na tablici, ali nije išlo, trener Nagelsmann tražio je u njemu igrača preokreta u 50. minuti, da bi prvo u 64. na dodavanje Terrazzina pogodio za 1:0, pa na kraju iz kaznenog udarca, u trećoj minuti sudačke nadoknade, za 2:0.

- Normalno da sam sretan zbog ta dva gola, nije utakmica sama po sebi bila bajna, kako je možda trebala izgledati. Već u prošlom kolu protiv Wolfsburga nismo igrali kako možemo, ali dobro, na kraju su važna ta tri boda s kojima smo se vratili tamo gdje nam je mjesto, i gdje se nadamo da ćemo biti na kraju sezone - kazao nam je Kramarić, a maštaju, iako će to u klubu priznati jedino ispod glasa o - Ligi prvaka.

Odrezana kopačka

- To je san i bit će san, hoćemo li uspjeti? Sigurno da bi se svi u klubu složili s bilo kakvom Europom, naravno da je Liga prvaka nešto drugo. Trebamo nastaviti igrati kao što smo prije, drugi će biti fokusirani na nas sve više, no možda uspijemo i to.

A peta boli. Desna se smirila, ali lijeva ne da mira.

- Apsolutno se ništa nije promijenilo, sve je isto već mjesec i pol dana.

I dalje igrate pod injekcijama?

- Da. Ne znam više što reći, odustao sam. Što da radim? Nemam pojma.

Išli ste na terapije u Hrvatsku kod Marinka Smolčića iz Jastrebarskog, njegova je specijalnost slobađanje od blokada i uklještenja u mišićno-koštano-živčanom sustavu. Jeste li i od toga posve digli ruke?

- Bio sam nekoliko puta, ali nije baš to pretjerano pomoglo. Prije toga sam u klubu imao terapije od kojih također nije prolazilo. Još uvijek je sve na istom mjestu, nadam se, kako mi je došlo preko jutra, da će tako samo od sebe i otići.

Što kažu doktori u klubu?

- Nitko mi ništa ne zna reći, ni terapije, niti bilo što drugo. Tapkam na mjestu.

Imali ste isti problem još dok ste igrali u Dinamu. Tada je prošlo.

- Točno, skoro mjesec dana me boljelo, i doista kako je došlo, tako je i nestalo. Sada traje duže, već mjesec i pol, eto desna peta je u redu, ali lijeva i dalje ne posustaje.

U vrhunskom nogometu koji traži maksimum od igrača to je ozbiljna poteškoća. Kako se psihološki nosite s tim?

- S te strane sve je OK. Normalno da bi svaki igrač htio biti zdrav, jer kad si fit ne razmišljaš o takvim stvarima, možeš biti fokusiran sto posto na trening i utakmice. Ajmo reći da se još dobro držim. Vjerujem u svoje zdravlje, nisam nikad dosad imao nekih većih problema, tako da se nadam da će i ovo proći.

Osjećate li bolove za vrijeme igre?

- Ne, dok traje susret ne, jedino mi se znalo dogoditi nekoliko puta na treninzima da nisam mogao nastaviti. Onda odmah moram mijenjati bandažu, zaštite, jer ako mi se slučajno pomakne nešto na peti posljedice su da ne mogu hodati. Bandaže nisu nikakve specijalne, ali usto imam odrezanu kopačku, napravio sam si rupu na peti tako da mi ništa ne može uopće doći u kontakt s petom. To je jedini način.

Ima li zlobnih protivnika koji ciljaju na to mjesto?

- Pa, kako će me pogoditi u tu malu točku, i da me gađa ne bi mu bilo lako.

Je li vas tko zvao iz reprezentacije, izbornik Čačić ili liječnici?

- Čuo sam se s doktorom Borison Nemecom. No, nisam siguran znaju li konkretno o čemu se radi, nisam ja ni bilo što tražio za pomoć.

Vjerojatno je to bitan razlog što imate manju minutažu, tako i u ovoj utakmici gdje vas je trener ubacio na četrdesetak minuta.

- Sigurno da ima nešto u tome, nisam bio baš previše sposoban trenirati u zadnje vrijeme, sve se to poklopilo. Neću reći da je čudno što je tako, ozljede su sastavni dio nogometa.


Andrej Kramaric penalty Goal HD - Hoffenheim 2... by denysenathan

I u takvom stanju dali ste jako važan doprinos klubu.

- Značajna je to bila pobjeda s obzirom da znamo kako je velika vjerojatnost da će i drugi klubovi uzimati bodove protiv njih. Vjerujem da ćemo nastaviti kako smo igrali prije. U sljedećem kolu je TOP tekma, ona će pokazati možemo li.

To je gostovanje kod Schalkea 26. veljače. A kako gledate na Eintracht Nike Kovača, dva poraza zaredom pogodovala su vama da ih preskočite na ljestvici za dva boda.

- Može se dogoditi i pad forme, to je nogomet, u današnjoj je situaciji svatko svakoga sposoban pobijediti. Ne treba očekivati da će bilo koja momčad cijelu sezonu svaki put dobiti i davati najbolje od sebe. Frankfurt je potvrdio da igra odličan nogomet, sigurno je da će se oni još podignuti i zapapriti nam situaciju.

Pretpostavljamo da bi vaš proljetni učinak bio još bolji da ste fit.

- Pa dobro, ne bih rekao da sam ispod očekivanja. Odigrali smo pet utakmica, zabio sam tri gola i imam jednu asistenciju, to je skoro jedno nešto po susretu, ne bih kazao da je loše.

Eto bljesnuo je i Brekalo sa sjajnim pogotkom za Stuttgart u drugoj ligi, još jedan hrvatski strijelac…

- Ne poznajemo se osobno, on je mlađi, ali vidio sam da je zabio super gol. Neće mu biti lako, međutim vidio sam, i čitao, da je super talent. Treba biti strpljiv, raditi i iskorištavati ovakve situacije kao što je bila ova utakmica.

Linker
20. travanj 2024 08:07