Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic
ZATEGNUTI ODNOSI

BORUSSIA DORTMUND OSTAJE BEZ TRENERA? Tuchel se posvađao s klupskim gazdom, Nijemci otkrivaju tko bi ga trebao naslijediti

Piše: HinaObjavljeno: 10. svibanj 2017. 20:02

Trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel vjerojatno će otići iz kluba na kraju sezone i to zbog nesuglasica za izvršnim direktorom Hans-Joachimom Watzkeom, objavili su njemački mediji.

Tuchel je zakuhao situaciju izjavom da nije bio uključen u donošenje odluke da se prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka igra dan nakon što je na autobus Borussije bačena bomba. Borussia je izgubila tu utakmicu od Monaca sa 2-3, a potom i uzvrat (1-3).

Prije nekoliko dana Watzke je to opovrgnuo, dodavši kako su njegovi odnosi sa Tuchelom "zategnuti" nakon te izjave.

Football Soccer - Borussia Dortmund v AS Monaco - UEFA Champions League Quarter Final First Leg - Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - 12/4/17 Borussia Dortmund coach Thomas Tuchel celebrates after Borussia Dortmund's Ousmane Dembele scored their first goal as Monaco coach Leonardo Jardim looks on Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic
Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic

Tuchel, kojemu ugovor ističe u ljeto 2018., nema šanse u sukobu protiv Watzkea, koji ima podršku predsjednika kluba Reinharda Rauballa. Njemački mediji u srijedu su objavili da je već uspostavljen neformalni kontakt vodstva Borussije Dortmund sa švicarskim trenerom Lucienom Favreom (59), koji uspješno vodi francuskog prvoligaša Nicu. Sa Nicom je osigurao treće mjesto u francuskom prvenstvu, odnosno kvalifikacije Lige prvaka.

Osim toga, njemački mediji tvrde da je Favre već odbio ponude Wolfsburga i Bayer Leverkusena. Favre ima veliko iskustvo vođenja bundesligaških klubova, trenirao je Herthu (2007–2009), a vrlo uspješan je bio na klupi Borussije Mönchengladbach (2011–2015).

Linker
26. travanj 2024 08:04