Kai Pfaffenbach / REUTERS
DAN NAKON POVIJESNE POBJEDE

NIJEMCI IZRAČUNALI BRZINU KRAMARIĆEVE 'BOMBE' Hit trener Bundeslige brani Bayernovog golmana: 'Ne može se kriviti Ulreicha'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2017. 10:59

Dan nakon velike Hoffenheimove 1:0 pobjede protiv Bayerna u 27. kolu Bundeslige njemački mediji pišu o hrabroj momčadi Hoffenheima, dobroj taktici trenera Juliana Nagelsmanna i čovjeku odluke Andreju Kramariću.

Jer upravo je gol hrvatskog napadača iz 21. minute odlučio pobjedu i pogurao Hoffenheim prema Ligi prvaka. A kakav je to gol bio. Odapeo je Kramarić dalekometno, a Bayernov vratar bio je nemoćan.

"Ulreich je bio na lopti koja je išla brzinom od 93 km/h, nije mogao spriječiti gol. Kramariću je to bio 11. ovosezonski gol, sedmi u zadnjih pet utakmica. Kramarić je u Hoffenheim stigao prošlog ljeta za 10 milijuna eura iz engleskog prvaka Leicestera, a sada je usmjerio Hoffenheim prema eliti", piše Sport Bild.


...

Ugledni Kicker piše o povijesnoj prvoj Hoffenheimovoj bundesligaškoj pobjedi protiv Bayerna. 'Bayernov vratar Ulreich nije izgledao posebno dobro kod Kramarićevog udarca', piše Kicker, ali dodaje da je kasnijim reakcijama dokazao da je dobar vratar, ne umanjujući važnost i ljepotu gola hrvatskog napadača.

Hoffenheimov trener, mladi 29-godišnji Julian Nagelsmann, nije skrivao zadovoljstvo nakon susreta.

"Tražio sam od momčadi da bude hrabra i to su napravili. Ako se bojite, stigne kazna. Naše samopouzdanje sada raste i čekali smo ovu pobjedu jako dugo", komentirao je Nagelsmann, te se osvrnuo na Kramarićev gol.

Football Soccer - TSG 1899 Hoffenheim v Bayern Munich - German Bundesliga - Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim, Germany - 4/4/17 -  Hoffenheim's Andrej Kramaric reacts after scoring REUTERS/Kai Pfaffenbach DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
REUTERS/Kai Pfaffenbach

"Kramarićev je gol bio vrlo važan za nas. Lopta je malo mijenjala smjer i ne može se kriviti Ulreicha".

Vijest o Hoffenheimovom rušenju Bayerna odjeknula je dakako i u nenjemačkim medijima. 'Hoffenheim je u prvom dijelu imao četiri prilike. Ulreich je tri obranio, četvrtu nije. Hrvat nije razmišljao i odapeo je, a lopta je prošla kroz ruke Neuereve zamjene", piše As.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše o 'bezbolnom nokautu Bayerna', aludirajući dakako da usprkos porazu Bavarci imaju plus 10 ispred drugoplasiranog Red Bulla. U nastavku navode da je presudio Kramarićev gol i da je Hoffenheim zaslužio pobjedu protiv oslabljenog Bayerna. "Nagelsmann je ove sezone osvojio četiri boda protiv Ancelottija", naglašava Gazzetta.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 04:19