Bongarts/Getty Images
NA SVIM NASLOVNICAMA

NJEMAČKA SE DIVI HRVATSKOM ČUDOTVORCU 'On je spoj impulzivnog Hrvata i njemačke discipline. Njemu je i prije odlaska na spavanje frizura postojana...'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. prosinac 2016. 19:20

Uspon Eintrachta djelo je Nike Kovača, nema ni jednog medija u Njemačkoj koji to neće napisati. Onako kakav je bio igrač, tako sada igra njegova momčad, mogu izgubiti utakmicu, ali nikada bez borbe do posljednjeg daha.

“Kovač je trener koji je bio nogometaš do posljednje kapi znoja. Takav je pristup prenio na svoje igrače koji su shvatili da s ogromnim trudom i radom možeš u nogometu pomaknuti granice. Još kada trener ima zlatnu ruku i pogodi s izmjenama onda imate sve preduvjete za uspjeh”, analiza je Frankufurter Neue Pressa, u kojoj su se posebno osvrnuli na Alexa Meiera.

Donedavni kapetan ove sezone češće je na klupi, ali Kovač je uspio potencijalno žarište problema u svlačionici, no do sada nije bilo ni natruhe istih.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
Bongarts/Getty Images

- Ne razmišljam puno o tome, moje je iskoristiti prigodu, nekad to uspijem, nekad ne - objasnio je Meier, kojeg je Kovač posebno pohvalio zbog svog defenzivnog doprinosa.

“Visoki let Orlova i dalje traje”, naslov je Frankfurter Allgemeine Zeitunga nakon pobjede nad Mainzom koja je rasplamsala snove o Europi.

“Kovač je spojio impulzivni mentalitet Hrvata s njemačkom disciplinom. Posve je promijenio način treninga i pristupa istom, tri sata rada u komadu pravilo je od kojeg ne odustaje, sve to u simbiozi sa suradnicima Bobićem i Hübnerom, iznjedrilo je ovaj senzacionalni rezultat”, opisali su u Frankfurter Rundschau, dodavši.

“Kovač je ambiciozan, željan napretka i pazi na svaki detalj. Njemu je i prije odlaska na spavanje frizura postojana. On je perfekcionist...

Linker
19. travanj 2024 09:32