REUTERS
OKRENULI PLOČU

PROPADA POSAO ŽIVOTA ZA BIVŠEG IZBORNIKA VATRENIH, NIKO KOVAČ IPAK NE DOLAZI Borussija Dortmund je već sve dogovorila s novim trenerom!?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 31. svibanj 2017. 16:23

Dortmundska Borussia ostala je jučer bez trenera. Otišao je Thomas Tuchel, čiji sukob s vodećim ljudima kluba traje već neko vrijeme, a kraj sezone bio je idealan trenutak da svatko krene svojim putem.

Izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke našao se s Tuchelom i njegovim savjetnikom Olafom Meinkingom, prisustvovao je i sportski direktor Michael Zorc, a nakon sastanka objavljena je odluka o prekidu suradnje. Rukovodstvo kluba je ‘upalilo’ diplomaciju, no ispod površine se događalo štošta, a problemi su počeli početkom sezone kada je uprava kluba Tuchelu prigovorila visoki zaostatak za Bayernom od 10-ak bodova.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Loši odnosi

Apetiti su uvijek visoki u Borussiji, ali mladi strateg se suprotstavio kritikama rekvaši kako ima premladu momčad da bi se upustio u ravnopravan boj s moćnim Bavarcima i kako nije objektivno očekivati borbu za naslov prvaka. Rekao je ‘svoje’, još su mu nekako to i progledali kroz prste, ali novi problemi nastaju prilikom bombaškog napada na klupski autobus netom prije početka ogleda u Ligi prvaka protiv Monaca, kada je kritizirao i vodstvo kluba i UEFA-u rekavši da utakmicu nije trebalo ni igrati.

Evidentna neslaganja bila su sve veća, a rastanak sve bliži i neminovniji, pa jučerašnja objava nikoga nije pretjerano začudila. Dugo tinjajući konflikt je kulminirao i postao prevelik teret za klub poput Borussije Dortmund, koja je pod Tuchelom prošle subote osvojila Kup svladavši u finalu Eintracht Nike Kovača.

Velika odšteta

Njemački mediji tvrde da će novi Borussijin trener biti Švicarac Lucien Favre, koji je s Nicom u nedavno završenoj sezoni bio hit Ligue 1 (3. mjesto). On je već radio u Njemačkoj (Hertha, Borussia M.) te je već postigao dogovor s čelnicima Borussije, koji se sada moraju dogovoriti s Nicom oko odštete, koja bi mogla iznostiti oko 5 milijuna eura.

Nadalje, portal Focus donosi da postoje i druge opcije ukoliko Favre ipak ne dođe. To su Peter Bosz iz Ajaxa, Peter Stöger iz Kölna i Niko Kovač iz Eintrachta. Međutim, kod Kovača je problem i ogromna odšteta koju Eintracht traži za njega, čak 10 milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 18:31