Damir Krajač / CROPIX
SAMI HVALOSPJEVI

VIDEO: HALILOVIĆ JE TEK STIGAO, A VEĆ JE SVE ODUŠEVIO Legenda poručila: 'Dečko je pravi šou!'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 24. srpanj 2016. 14:11

Hrvatski ofenzivac Alen Halilović mogao bi imati posebnu ulogu u Hamburger SV-u. Nema sumnje da 20-godišnjak obiluje talentom, a bivša zvijezda njemačkog kluba Rafael van der Vaart vidi ga kao svog nasljednika.

Halilović je prije godinu dana potpisao za Barcelonu iz zagrebačkog Dinama, da bi prošlu sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona. Halilović je u četvrtak potpisao četverogodišnji ugovor za HSV, koji je Barceloni platio odštetu od pet milijuna eura, a Katalonci su zadržali pravo prvokupa (nakon godine dana to će ih koštati 10 milijuna eura, a nakon druge godine 12,5 milijuna eura).

Hrvat je u Hamburgu dočekan s velikim očekivanjima, kao igrač koji će HSV-u donijet prijeko potrebnu dozu kreativnosti, što sugerira da ne bi trebao imati problema s minutažom i da će imati pravu priliku pokazati sve što zna. HSV je s Halilovićem dobio strahovito nadarenog igrača, složni su njemački mediji, a koliko i što se očekuje od mladog Hrvata govori i činjenica da mu je uručen dres s brojem 23. Negdašnji ponosni vlasnik ovog broja u momčadi HSV-a Rafael van der Vaart ima visoko mišljenje o Haliloviću.

- Apsolutno sam oduševljen. Mislio sam da HSV neće niti moći kupiti takvog talenta i zaista sam sretan što je moj klub kupio Halilovića. Lijepo mi je vidjeti što će nositi broj 23, to je ‘moj’ broj - istaknuo je Nizozemac, član kluba sa sjevera Njemačke od 2005. do 2008., a zatim i od 2012. do 2015. godine.

Van der Vaart je danas u španjolskom Betisu, a sa 33 godine na leđima nada se produženju ugovora. Naznake nisu pozitivne, ali uvijek će ga se pamtiti po odličnim igrama u Hamburger SV-u. Tijekom ukupno šest sezona upisao je 199 nastupa i postigao 66 pogodaka, a za reprezentaciju Nizozemske skupio je 25 pogodaka u 109 nastupa. Bio je vrstan razigravač, ‘špilmaher’, često je dizao je publiku na noge i bio netko tko je pravio razliku. Kreativac je zasigurno pozvan suditi o mladićima poput Halilovića.

Pravi je show

- Alen ima oko od 360 stupnjeva. Što to znači? To znači da je uvijek svjestan svega što se događa na utakmici. Ima sjajan pregled igre, ali zna i što mu se odvija iza leđa. Dinamičan je igrač odlične tehnike, brzo razmišlja i u stanju je biti odličan razigravač - tvrdi Van der Vaart.

Zanimljivo, Van der Vaart i Halilović su jednom igrali i međusobno. U prosincu prošle godine Sporting Gijon je odmjerio snage s Betisom u Kupu kralja, a hrvatski igrač zabio je dva pogotka u remiju 3:3.

- Sjećam se te utakmice i Halilovićevih pogodaka. Pokazao je da je sjajan. Ma, dečko je pravi show - zaključio je nizozemski veznjak hvalospjeve na račun nadarenog Hrvata.

Ako ikona kluba ovako govori, onda je posve jasno kakva su očekivanja, a i kakav način nogometa se očekuje od Alena Halilovića. Njemački klub se proteklih godina borio za ostanak, ali prije nekoliko dana svježi kapital je ušao u klub. HSV će, nadaju se u Hamburgu, igrati važniju ulogu u Bundesligi u sljedećim sezonama, a samim tim i Haliloviću će biti jednostavnije iskazati sve svoje mogućnosti.

Linker
26. travanj 2024 02:55