Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
VELIKO PRESLAGIVANJE

VIDEO: OVO SE BAYERNU NIJE DOGODILO PUNIH 17 GODINA Crni travanj upropastio sezonu bavarskog diva i navijestio velike promjene

NJEMAČKA U samo nekoliko dana bavarski velikan je ispao iz dva natjecanja, Lige prvaka i domaćeg Kupa
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. travanj 2017. 23:33

Crni travanj Bayerna zaokružen je preksinoć porazom u polufinalu Kupa od najvećeg suparnika Borussije Dortmund. Dvoboj koji je razotkrio sve slabosti Bavaraca mogao je i trebao otići u drugom smjeru, međutim, nevjerojatni promašaji Lewandowskog i Robbena održali su goste iznad vode i na kraju je presudio najmlađi, Ousmane Dembele, prvo asistencijom za Aubameyanga, a onda pogotkom kakvog postižu samo velemajstori.

Slomio je Alabu i onda ljevicom zakucao u suprotne rašlje nemoćnog Ulreicha.


BAYERN MUNICH - BORUSSIA DORTMUND - PENALTIES... by football-goals

Čak 17 godina Bayern nije povezao pet utakmica bez pobjede, od 2006. nisu na tri uzastopna dvoboja primili dva ili više pogotka, a sada su se u samo osam dana oprostili od utrke za dva trofeja (Liga prvaka i domaći Kup). Carlo Ancelotti nije čovjek koji odaje emocije, primjerice dok je cijela klupa slavila vodeći pogodak protiv Borussije, Talijan je stajao kao kip uz aut liniju. Isto je bilo i kada su gosti preokrenuli tijek dvoboja u svoju korist. Ta mirnoća nedostaje, pak, njegovoj momčadi.

- Moramo napraviti zadnji korak u Bundesligi i osvojiti je, onda možemo podvući račun ispod ove sezone - kazao je Ancelotti nakon poraza od Borussije.

Svježa krv

Talijan se ne mora bojati za svoj status, no upitnici su ostali.

- Ovo je stvarno gorak poraz, rana će dugo boljeti - dodao je Karl Heinz Rummenigge.

Talijan se ne mora bojati za svoj status, međutim, sljedeće sezone morat će napraviti korak više. Bit će ovo užareno ljeto u Münchenu, momčadi je neophodna ‘svježa krv’, ali i modifikacija filozofije Carla Ancelottija. Dok su se kod Guardiole od utakmice do utakmice mijenjali sustavi i sastavi, bivši trener Milana, Juventusa i Reala vjeran je jednom sustavu, a igrače mijenja samo u nuždi.

Oslonio se na iskusne, Lahm je u 34. godini, Xabi Alonso u 35., Robben i Ribery također su u četvrtom desetljeću. Protiv mlađih momčad, kao što je to Borussia, pokazalo se to kao nedostatak. A nije da Ancelotti nema izbor. Douglas Costa, Coman, Kimmich i povrh svih Renato Sanches totalno su marginalizirani.

Morat će u kupovinu

- Trener radi dobar posao, vidi se to i na travnjaku, samo nedostaju pogoci - smatra Alaba, posljednji veliki izdanak Bayernove škole.

Uli Hoeness, koji je bez riječi napustio Allianz Arenu nakon Borussije, nedavno je izjavio kako bi Bavarci trebali crpiti više igrača iz svog pogona. Zato je Bayern i ušao u investiciju izgradnje novog kampa, no proteći će vremena dok iz omladinskog pogona izađu novi Mülleri, Lahmovi...

Do tada će Bayern morati kupovati. Jučer su objavili kako su otkupili ugovor Kingsleyja Comana od Juventusa, Torinezima će platiti za mladog Francuza 21 milijun eura, ujedno su produžili ugovor s Thiagom do 2021. Već ranije potvrđeni su transferi dvojice reprezentativaca iz Hoffenheima, Rudyja i Sülea. Sigurno na tome neće stati, tko zna, možda opet posegnu u najdraže dvorište, ono Borussijino. Dembele, Pulišić i Weigl tri su dragulja u crno-žutom dresu.

- Niti jednog od spomenutih igrača nismo niti ćemo kontaktirati - nedavno je izjavio Rummenigge.

No, to je bilo prije ove serije poraza. Prije pet godina Borussia je sa 5:2 ponizila Bavarce u finalu Kupa, od tada su na Allianz Arenu stigli Götze, Lewandowski i Hummels.

Linker
24. travanj 2024 19:44