Ivica Olić
 Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images
TUŽAN KRAJ

VIDEO: ŠOK I NEREDI U MÜNCHENU ZA OPROŠTAJ OD DRUGE LIGE Legendarnog hrvatskog reprezentativca u mirovinu ispratilo 65 tisuća ljudi na Allianz Areni

Piše: HinaObjavljeno: 30. svibanj 2017. 23:06

Premda su na početku sezone u klubu najavljivali povratak u elitni razred njemačkog nogometa, TSV 1860 Munchen će iduće sezone igrati u trećoj ligi.

Momčad u čijem redovima igra bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić je u razigravanju za ostanak u drugoj ligi ispala od trećeligaša Regensburga.

Nakon 1-1 iz prve utakmice, Regensburg je u uzvratu pred 62,000 gledatelja na Allianz Areni pobijedio 1860 Munchen 2-0 i ukupnim rezultatom 3-1 izborio plasman u viši rang natjecanja.

Pobjedu gostima donijeli su Kolja Pusch golom u 30. minuti, te Marc Lais koji se među strijelce upisao u 41. minuti. Ivica Olić je za 'zehcigere' igrao drugo poluvrijeme.

Nažalost, uzvratni dvoboj obilježili su izgredi domaćih navijača koji su u 82. minuti prekinuli susret. Domaći ultrasi su zatrpali travnjak raznim predmetima, a prekid je trajao 15 minuta nakon čega je utakmica nastavljena i jedva je privedena kraju. Ivica Olić već je ranije najavio kako će mu ovo biti posljednja sezona, a nakon ovih scena to će vrlo vjerojatno tako i biti.

1860 Munchen je u sezonu ušao s trećom najskupljom momčadi lige nakon Stuttgarta i Hannovera. Stuttgart i Hannover su izborili plasman u viši rang natjecanja, dok će 1860 Munchen iduće sezone igrati u trećem razredu njemačkog nogometa u kojem je posljednji put bio 1992. godine. Olić je ove sezone zabio pet golova.

Regensburg je posljednji put igrao u drugoj ligi 2012/13. no u drugom razredu zadržao se samo jednu sezonu. Direktan plasman u drugu ligu izborili su Duisburg i Holstein Kiel, dok će uz 1860 Munchen u niži rang natjecanja preseliti Wurzburger Kickers i Karlsruher.

Linker
20. travanj 2024 16:46