REUTERS/Ralph Orlowski / REUTERS
KOVAČ NA PAUZU KAO ČETVRTI

VIDEO: SVE JE BILO DOBRO DOK NISU NAIŠLI NA FURIOZNU BAVARSKU MAŠINU Nemilosrdni Bayern razbio senzaciju Bundeslige!

Piše: HinaObjavljeno: 21. prosinac 2016. 23:21

U derbiju 16. kola Bundeslige u srijedu je Bayern na domaćem terenu svladao Leipzig sa 3-0, te su tako Bavarci jesenski dio prvenstva okončali na prvom mjestu sa tri boda više od najvećeg iznenađenja sezone.

Očekivana neizvjesnost u dvoboju vodećih momčadi Bundeslige nestala je nakon pola sata, jer je Bayern imao vodstvo 2-0 i igrača više. U 17. minuti Thiago Alcantara je doveo domaćine u vodstvo, a potom je u 25. dodao Xabiju Alonsu koji je povisio na 2-0. Novi šok za Leipzig dogodio se u 30. minuti kada je isključen veznjak Emil Forsberg.

U završnici prvog poluvremena Douglas Costa izborio je penal za Bayern, kojeg je realizirao Robert Lewandowski (45) za 3-0, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Hoffenheim je na svom stadionu protiv Werdera odigrao 1-1, i tako je Hoffenheim jedina neporažena ekipa nakon jesenskog dijela sezone, sa šest pobjeda i čak deset remija.

Domaćini su poveli golom Sandra Wagnera u 26. minuti, a u završnici utakmice, u 87. minuti, Serge Gnabry zabija za 1-1. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić drugu utakmicu zaredom nije bio u početnoj postavi Hoffenheima, u igru je ušao u 67. minuti i uspio je uputiti samo jedan udarac po golu, ali je njegov pokušaj 75. minuti bio neprecizan.

Koeln i Bayer Leverkusen su odigrali 1-1, a branič "apotekara" Tin Jedvaj nije ulazio u igru.Hertha je u Berlinu dobila posljednjeplasirani Darmstadt sa 2-0, a hrvatski napadač Antonio Čolak ostao je na klupi za pričuve gostiju.

Dan ranije Eintracht iz Frankfurta, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, na svom je terenu svladao Mainz s uvjerljivih 3-0, te na zimsku pauzu odlazi kao četvrtoplasirana ekipa.

Nakon zimske pauze od mjesec dana slijedi nastavak Bundeslige 20. siječnja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
21. travanj 2024 22:37