CROPIX
NAPETOST DO ZADNJEG TRENA

BURAN FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA ZA VATRENE Brozović, Badelj, Ćorić, Kalinić iščekuju jedan poziv

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2016. 20:26

Sada je baš gužva, uvijek je tako kad se kraju približava ljetni prijelazni rok. S raznih meridijana stižu vijesti o transferima ili mogućim transferima, kombinira se, špekulira... Što se više bude približavao “deadline” mercata očekujte još više naslovnica i “glavnih” nogometnih priča.

Nas, naravno, ponajviše zanimaju hrvatski nogometaši, konkretno hrvatski reprezentativci. Približavaju se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, bilo bi idealno za Antu Čačića da svi njegovi štićenici budu posve staloženi, mirni i koncentrirani na novu kvalifikacijsku avanturu koja započinje 5. rujna protiv Turske. To podrazumijeva da riješe svoje klupske statuse, ostvare svoje želje i prohtjeve, možda i snove. Bez obzira hoće li ostati u svojim sadašnjim klubovima ili možda pronaći nove, one po njihovu ukusu i afinitetima.

Dogovor oko uvjeta

Dosta ste, vjerojatno, čitali posljednjih tjedana o mogućim primjenama nogometnih adresa nekih hrvatskih reprezentativaca. Nema još ništa konkretno, ali u smiraj prijelaznog roka očekujte - buru! Naime, jučer smo razgovarali se nekoliko etabliranih hrvatskih nogometnih menadžera, koji su zamolili da im ne objavljujemo imena, jer vele, “da netko od kolega koji rade na istim poslovima nešto krivo ne shvati”. Oni tvrde da će se u ovih nekoliko preostalih dana prijelaznog roka dosta toga događati kad se radi o momcima koji igraju za Vatrene.

Kako je i red, počnimo od vratara. Lovre Kalinić je na pragu odlaska iz Hajduka, uvjeravaju nas da će uskoro biti objavljen transfer. Do sada su najveće zanimanje za Kalinića iskazali Real Sociedad i Anderlecht, ali kako saznajemo, jučer je stigao i upit - Man. Cityja. Građani se raspituju o mogućnosti da vratar Bijlih preseli u njihovu svlačionicu, treba pričekati i vidjeti, ali odlazak je gotovo sigurna opcija, traži se, naravno, najbolje rješenje za klub i vratara. Ljudi koji brinu o Kaliniću žele da apsolutno svi budu zadovoljni te, jasno, da njihov štićenik ode u klub u kojem će imati perspektivu kakvu i zaslužuje član Vatrenih.

O Marku Rogu nema nekih novih informacija, osim da su u tijeku konačni pregovori oko njegove plaće u Napoliju. Klubovi su već sve dogovorili, Rog je već otvorio vrata Napolijeve svlačionice, ali nije ih još zalupio iz sebe. Neće juriti grlom u jagode, nije od onih koji žele pošto-poto otići iz plavog kluba. U velikom je nogometnom naletu, nevjerojatno je napredovao u posljednjih godinu dana, zna da može još mnogo bolje. On se, poput Marka Pjace, uopće ne treba žuriti, bit će ponuda i na zimu ili sljedećeg ljeta. Jest da je ponuda od 16 milijuna eura, koliko Napolitanci nude, ogromna za zagrebački klub, ali Rog također želi zaraditi, jer zna koliko vrijedi. Ipak, naši izvori tvrde da će se postići dogovor te da će i Rog, poput Dinama, biti zadovoljan financijskih kolačem.

Ante Ćorić
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dvojac želi promjenu

Na stranicama SN-a mogli ste pročitati i sve o mogućem transferu Ante Ćorića u Manchester City. Niti u ovom slučaju nema žurbe, ovdje se radi isključivo o Dinamu, odnosno hoće li Modri biti zadovoljni ponudom Građana od, kako navode engleski mediji, 10 milijuna funti. Ćorić je također u velikom naletu, njegov nogometni opus također će biti sve bolji, on je jedan od onih koji može birati europske destinacije, također zna da će ponuda uvijek biti, možda i većih od ove koja je sada na stolu. Ako Dinamo pristane, onda će otići, u suprotnom - ostaje.

Marcelo Brozović još je jedan od reprezentativaca koji bi mogao, a to je vrlo izgledno, promijeniti sredinu. Za razliku od Perišića, kojeg Inter želi zadržati pod svaku cijenu, Brozovića bi milanski klub uz adekvatnu odštetu mogao prodati. Ne zbog njegovih igračkih kvaliteta koje su iznimne, već zbog, kako kažu naši izvori, nesuglasica oko produženja ugovora. Brozović je sjajan igrač, vrlo bitan za Inter, ali bez obzira na tu činjenicu, klub bi mogao upaliti zeleno svjetlo. Špekuliralo se o mogućem transferu u Juventus, ali bliže je odlazak na Otok jer Inter ne želi pojačati velikog suparnika, govori se o aktualnom prvaku Engleske, Leicesteru.

Jedan od reprezentativaca koji bi također mogao promijeniti klupske boje jest Milan Badelj. Špekulira se da bi dres Fiorentine mogao zamijeniti onim Milana. Po informacijama postoji ozbiljan interes slavnog kluba koji traži povratak na staze uspjeha, a u Badelju vidi igrača koji bi im mogao unaprijediti igru u veznoj liniji. Sljedećih bi se dana mogli intenzivirati razgovori na tu temu.

Linker
24. travanj 2024 05:09