Drago Sopta / CROPIX
RESPEKT PREMA MAMIĆU

DAMIR VRBANOVIĆ IZNENAĐEN MAMIĆEVIM POTEZOM Mislim da jedna rečenica tog priopćenja sve govori!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. srpanj 2016. 22:56

Mamićeva ostavka iznenadila je sve. Kompletan HNS. Njegovi dugogodišnji suradnici mislili su da će, kao i svih ovih godina, ustrajati, barem na funkciji u Savezu. Na naše pozive odgovarali su da ne znaju ni za kakve detalje osim da se “Mamića progoni politički”, ili se jednostavno nisu javljali. Davor Šuker?Uobičajeno, kad god se događa nešto krupno oko Hrvatskog nogometnog saveza, njega nema blizu...

Damir Vrbanović, izvršni direktor, kazao nam je:
- Doista sam iznenađen ovakvom njegovom odlukom. Nisam znao, niti je meni bilo tko to najavio niti smo razgovarali o tome. Pročitao sam priopćenje kao i svi drugi, iz njega je jasno vidljivo da se radi o osobnoj odluci, što je rezultat brojnih događanja proteklih mjeseci. Respektiram Mamićev stav, ne bih želio ulaziti u motive. On je odgovorna osoba i zna što je najbolje za njega i njegovu obitelj.

Hoće li se odlaskom Zdravka Mamića s mjesta dopredsjednika HNS-a stvari promijeniti u hrvatskom nogometu?

Da

Ne

Hoće li HNS funkcionirati i dalje jednako ili će se Mamićeva ostavka odraziti na bilo koji način?

"Što se tiče rada HNS-a, tu nema apsolutno nijednog razloga da bi se poremetili bilo kakvi odnosi. Savez funkcionira kao kolektivno tijelo, ima svoje organe. Zdravko, dok je radio u Savezu, bio je iznimno kooperativan, nikad se ni na koji način nije osjetilo da bi on, zato što je bio iz Dinama, utjecao na odluke koje su se ticale klubova.

"Savez djeluje, ima jako puno ljudi koji se brinu o hrvatskom nogometu. Pretpostavljam da se ta odluka u Zdravku dugo kuhala. Mislim da rečenica kako ne želi biti alibi trećim stranama koje koristeći njegovo ime žele napakostiti reprezentacijama ili projektima HNS-a sve govori. To je vrlo indikativno", rekao je Vrbanović.

Linker
27. travanj 2024 03:16