REUTERS/Albert Gea / REUTERS
DRUGA BI TO PRIČA BILA

DAN KADA JE NOGOMET KRENUO U DRUGOM SMJERU Otkrivena istina o transferu Ronaldinha: Evo koja je legenda prije 14 godina trebala obući dres Barce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2017. 22:35

Bivši predsjednik Barcelone, Joan Laporta otkrio je način na koji je prije 14 godina na Nou Camp uspio dovesti jednog od najvećih nogometaša svih vremena, Brazilca Ronaldinha iako mu tada nije bio prva želja na listi. Ovaj majstor nogometa svoje je najbolje nogometne dane dao upravo Barceloni s kojom je uzeo apsolutno sve.

Njegovim dolaskom Barcelona je počela igrati potpuno drugačiji nogomet i upravo je on bio jedan od glavnih pokretača koji su ovog diva vratili u sami vrh svjetskog nogometa. Ipak, jedna od zanimljivijih priča je kako Ronaldinho tada nije bio prva opcija tadašnjeg predsjednika Joana Laporta kada su u pitanju bila pojačanja.

Tada prva želja kluba bila je zvijedza Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije David Beckham koji se već sve bio dogovorio s Barcelonom, ali se predomislio u posljednji trenutak i potpisao za Real Madrid. Na Nou Campu su se potom okrenuli Ronaldinhu što se uspostavilo kao jedna od najboljih kupovina ikada za Katalonce.

- Jako smo tog ljeta željeli dovesti Beckhama, a Ronaldinho i Thierry Henry bili su plan B. Iz Manchestera su rekli kako će Beckham doći kod nas ako pobijedimo na predsjedničkim izborima. Mi smo pobijedili, ali nas je on iskoristio i na kraju otišao u Real. Imali smo i sastanak s njim na kojem je on potpisao predugovor, ali, na kraju od toga nije bilo ništa pa smo doveli Ronaldinha.

Linker
20. travanj 2024 00:04