Trond Tandberg/Getty Images / Getty Images
TREBA IM ZADNJI VEZNI

DINAMO NASTAVIO TRAŽITI POJAČANJA PO EUROPI Skaut Modrih zbog igrača Rosenborga, s osam nastupa za reprezentaciju, potegnuo u Norvešku

 
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. srpanj 2017. 12:04

Vrte se brojevi telefona, provjeravaju igračke performanse. Bilo je dinamično zadnjeg uoči jučerašnje zadnje Dinamove utakmice u Moravskim Toplicama, Modri su uistinu krenuli u ofenzivu na defenzivnog veznog.

Ne samo da se priča, već se i radi. Marijan Vlak, koji je u petak onako munjevito napustio hotel u Sloveniji, već u subotu trebao je biti u Norveškoj. Kažemo trebao, ne znamo je li se što u međuvremenu promijenilo, je li fizički uspio stići do udaljenog Trondheima.

Naravno, nitko ne želi potvrditi informaciju, pušu sad u Maksimiru na hladno, nakon ovoga s Malijcem Syllom ne žele u Dinamu ništa prejudicirati, najradije bi da se bilo kakav transfer završi u tajnosti. Ali neke informacije uvijek izađu, to je nemoguće spriječiti, pa smo tako čuli da je meta Anders Agnes Konradsen.

Zadnji vezni Rosenborga, ima 27 godina, osam je puta zaigrao za norvešku reprezentaciju. Zanimljivo je da je dvije godine bio igrač francuskog Rennesa, istog kluba iz kojega je neki dan trebao stići Yacouba Sylla. Skandinavska disciplina i čvrstina, to je ono što žele u Maksimiru, takav igrač se traži. S time da Konradsen ima i jednu prednost, njemu je sezona počela, jučer je, dakle, Rosenborg igrao protiv Sandefjorda, što znači da je prošao pripreme, da je spreman i da mu ne bi trebalo puno vremena da uđe u formu.

Što je Dinamu sad važno, jer sezona je na pragu, uskoro će početi i europski ispiti, zbog kojih je zadnji vezni i posebno bitan. Uz to, Konradsen sigurno nije skup kao igrači iz liga Petice, lakše ga je dovesti. Ali, sve to ne mora ništa značiti, jer, dok je Vlak putovao Europom, u Maksimiru nisu ništa prepuštali slučaju, razmatrali su i neke druge opcije. Možda su u međuvremenu pronašli i boljega od Norvežanina. Uglavnom, idućeg bi tjedna puno toga moglo biti jasnije, jer prema razmišljanjima u Dinamu, svi bi voljeli što ranije završiti posao, da se potraga za zadnjim veznim ne protegne na kraj srpnja i kolovoz.

Ivajlo Petev se za to vrijeme zagonetno smješka i čeka hoće li dobiti novog igrača. Nismo ga pitali, ali nije nemoguće da bi u tom slučaju razmislio i o promjeni sustava igre. Ovisno o profilu zadnjeg veznog koji će doći. Iz 4-2-3-1 u 4-3-3? Taj novi kao ‘zid’ na centru, ispred njega dvojica, nešto ofenzivnijih tipova. A naprijed Soudani, Hodžić i Fernandes. Bez tzv. ‘desetke’, Ćorića ili Sammira na toj poziciji. Gojaku ionako više odgovara mjesto bliže sredini terena. Ćorić bi možda mogao biti jedan od one dvojice ispred nove akvizicije, Sammir već teže... No, to su zasad samo razmišljanja, treba vidjet tko će doći pa onda kombinirati. Ali, jasno je zašto Modri žele što prije odraditi transfer.

Linker
24. travanj 2024 07:42