Foto: Damir Krajac / CROPIX
ZAGREBAČKI TALENTI

DINAMO ODBIO PONUDU VELIKANA OD 15 MILIJUNA EURA Ništa od modrog 'paketa' za Talijane: Jedan im je ipak preskup, ali od drugog neće odustati!

MILIJUNSKA PONUDA IZ MILANA Slavni talijanski klub pokušao se domoći dvojice maksimirskih defenzivaca, ali planovi su mu se izjalovili
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2017. 15:19

Inter Milano “u paketu” želi dovesti Filipa Benkovića i Bornu Sosu! Za taj dvojac nudi Dinamu 15 milijuna eura! Ta informacija stigla je iz Milana, a jučer smo je potvrdili i u nekim domaćim krugovima.

Priča se zakotrljala u Italiji u srijedu, jučer smo u SN-u i objavili interes Intera za mladog Dinamova stopera, Big Bena. Međutim, jučer je proširena i na lijevog bočnog Bornu Sosu. Dakle, ide ovako....

Slavni talijanski klub poslao je usmenu ponudu u plave dvore, s imenima tog dvojca i spomenutom svotom. Talijanski izvori tvrde da bi Filip Benković ostao u Interu, a Borna Sosa bi otišao na jednogodišnju posudbu u Sampdoriju, s tim da bi Sampdoria imala pravo prvokupa.

Zagreb, 031216.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga,  derbi utakmica 18. kola, 1.HNL izmedju momcadi GNK Dinamo i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Filip Benkovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kako saznajemo iz maksimirskih izvora, ta ponuda za mladi, talentirani i perspektivni dvojac je dočekana riječju - premalo! Naime, u Maksimiru drže da bi se u budućnosti na obojici, a posebno na Benkoviću moglo mnogo više zaraditi, drže da bi Big Ben u skoro vrijeme sam mogao dostići prodajnu cijenu od 15 milijuna eura, možda i više.

Međutim, mogao bi se dogoditi transfer - Borne Sose! Već smo pisali o zainteresiranosti Sampdorije za Sosu, mladića kojem se pretkazuje velika karijera. Pa sad postoji mogućnost da Sampdoria do Sose stigne preko - Intera.

Split, 140317.
Stadion Park mladezi.
Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, RNK Split - GNK Dinamo.
 Na fotografiji: Borna Sosa i Luka Grubisic.
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Inter bi kupio Sosu, a kako želi dovesti jednog igrača Sampdorije, transfer bi “prebio” puštajući Bornu Sosu na posudbu. Takav aranžman ima smisla za Sosu, ali i za Dinamo. Naime, kao što znate, Modri su u prijelaznom roku doveli Čeha Jana Lecjaksa na poziciju lijevog bočnog, on je zauzeo mjesto u udarnom sastavu, pa je realno teško očekivati da će se Sosa naigrati.

To je, naravno, ogromna šteta, jer takvog mladog i kvalitetnog igrača imati na klupi je Božji grijeh. Ne samo to, neigranjem bi Borna Sosa stagnirao. Ovako ima prilike igrati u Serie A, a Dinamo ima priliku zaraditi. Radi se zapravo o “win-win” poziciji. Naravno, sad je pitanje hoće li se Dinamo i Inter dogovoriti o transferu samo jednog od dvojice igrača za koje je Inter zainteresiran.

Linker
24. travanj 2024 15:06