CROPIX
KAKO ON VIDI MODRE

DINAMOVI NAVIJAČI GA ŽELE U POČETNOJ MOMČADI Legenda koja je uvela Dinamo u Ligu prvaka, pa popila cipelu bocnula Peteva: Vidite kod mene je on igrao

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. listopad 2016. 18:14

Bivši trener Dinama Zlatko Kranjčar opet je u Zagrebu. Nakon što je otišao iz plavog doma, vrijeme je provodio u Beču, Glasgowu, Londonu...

- Nakon što sam ostvario rezultat, plasirao Dinamo u Ligu prvaka, malo sam otišao u svijet - sa smiješkom kaže Kranjčar.

Naravno da je gledao Dinamo protiv Seville, u natjecanju u koje je Modre doveo izbacivanjem Salzburga. Kakvi su dojmovi trenera kojeg je naslijedio Ivajlo Petev?

- A čujte... Prema nazad je bilo O.K. Naravno, kad tako igraš, onda ostavljaš dosta prostora suparniku da bude dominantan u posjedu lopte. Iz tog razloga onda dođe u situacije za postizanje golova. Rekao bih da se slažem s većinom komentara koje sam pročitao. Dinamo je protiv ovakve Seville trebao igrati hrabrije! Trebalo je više ići prema naprijed. Jer kad ne zapucaš u okvir vrata i ne napraviš neku pravu šansu, ona je teško tražiti uspjeh. Ako je deviza samo se braniti u bloku, onda se nešto prema naprijed može dogoditi samo slučajno...

- kaže Kranjčar.

Salzburg, Austrija, 240816.
Red Bull Arena.
Uzvratna nogometna utakmica play-offa Lige prvaka, GNK Dinamo protiv FC Salzburga.
Na fotografiji: trener Dinama Zlatko Kranjcar.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Zlatko Kranjčar

U Lyonu je bilo šansi

Modri ni protiv Juventusa prema naprijed nisu uspjeli napraviti ništa, ali Juve je ipak najbolja momčad u skupini. Najviše priliku imali su protiv Lyona.

- Da, tamo smo imali četiri prilike, mogli smo zabiti. Ono što je promašio Soudani bilo je praktički nemoguće fulati, bio je sam na metar-dva. Ali stanite, ne želim se osvrtati na ono što je bilo u moje vrijeme. Iza sebe nosim zadovoljstvo što sam kao trener Dinama, uspio momčad plasirati u Ligu prvaka. Imao sam dobar odnos s igračima, atmosfera je bila dobra. Kad me već pitate o toj utakmici sa Sevillom, moram konstatirati da smo morali biti odlučniji, prezentirati se više prema naprijed. Fernandes i Souadni bili su odsječeni.

Dobro, iako ste vi bivši trener, valjda se nećete naljutiti ako vas pitamo je li Petev uspio napraviti kakav pomak u odnosu na vaše razdoblje?

- O tome ne bih želio razgovarati. Ne bi bilo korektno i primjereno.

Rijeka, 180916.
Stadion na Rujevici.
Nakon sto je Dinamo primio pet pogodaka u utakmici protiv Rijeke (5:2) i upisali treci poraz u nizu, Zlatko Kranjcar je nakon poraza podnio ostavku na mjesto trenera.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Zlatko Kranjčar

Dečki imaju talent

Nego, treba li ovaj Dinamo pojačanja već u zimskom prijelaznom roku?

- To neka kažu ljudi u klubu koji su za to zaduženi. Ni o tome ja ne želim pričati. Mogu samo kazati da smo u moje vrijeme razgovarali o Jantscheru i onom ganskom nogometašu (Majeedu, nap. a.).

Pitali smo ga kako je vidio izbor bugarskog trenera koji je od prve minute recimo u sastav gurnuo mlade dečke, Kneževića i Sosu?

- Pa i ja sam igrao s “klincima”, nema tu nikakve revolucije! Zar kod mene nisu igrali Knežević, Benković, Pavičić, Fiolić, Sosa...? Ti dečki imaju talent, treba im dati povjerenje i stati iza njih. Dinamo ima dva odlična mlada vratara, Livakovića i Šempera. Nadalje, Ante Ćorić je ogroman talent, a taj bogodani talent mora eksploatirati u interesu momčadi. Vidite, Ćorić je kod mene igrao.

Peteva ne znam

Vratio se Cico na Sevillu...

- Sevilla je momčad koja se voli nadigravati. Uostalom, statistika je pokazivala da u gostima nije imala pravih rezultata, bili su ipak slabiji. Zabijaju, ali i primaju dosta golova. Znači da se s njima moglo ići više prema naprijed, naravno, ne srljati, ali definitivno napraviti pomak prema završnici. Mi to nismo previše radili, osim pet-šest minuta nakon sedamdesete... Trenera Peteva ne poznajem, pa ne mogu o njemu govoriti. Doveden je da mlade igrače Dinama još više izgradi, to je njegova zadaća. Kako će dalje ići, ja to ne mogu znati - zaključio je Kranjčar.

Linker
23. travanj 2024 10:18