CROPIX
NA PUTU ZA KINU

DINAMOVU DOKAPETANU TO NIKADA NIJE PALO NAPAMET 'Ne znam tko je otkazao i zašto, ali ja reprezentaciju nikada ne bi odbio'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. siječanj 2017. 23:09

Josipa Pivarića smo ulovili u zadnjim danima odmora. Što je uhvatio zraka, uhvatio je, slijede nove bitke na svim poljima.uvijek je dobar sugovornik, nismo ni sumnjali da će i ovaj put biti na raspolaganju.

- Evo, nije ostalo puno vremena, imam još neke stvari za obaviti i onda dolazim na okupljanje za put u Kinu.

Znači, dolazi u reprezentaciju?

- Da, a zašto ne bih, ne razumijem?

Ma, šalimo se malo, ali kad pogledamo sastav koji ide tamo i koliko je ljudi već otkazalo izborniku Čačiću, nikad se ne zna dolazi li neki novi otkaz. Samo smo oprezni, ništa više.

- Iskreno, ne znam tko je otkazao i zašto, meni je čudno da bi netko izbjegao reprezentaciju tako, iz čista mira. Stvarno nemam pojma o tome, znam samo da meni ni jednom nije palo na pamet reći ne.

U ovom odnosu snaga on će biti reprezentativac s najvećim iskustvom, s najviše nastupa u ‘kockastom’ dresu, igrač koji je najbliže udarnom sastavu, ili je njegov dio. Svi ostali iz užeg Čačićeva kruga neće biti dio ove ekspedicije.

- Tako je ispalo. Ja igram u HNL-u, imamo stanku, mogu se odazvati, ostali ne mogu. I nema tu previše filozofije, barem što se mene tiče. Izbornik me pozvao, ja sam zdrav i dolazim igrati za reprezentaciju. Ne zanimaju me pitanja je li ta turneja potrebna, je li trebalo ovako ili onako. Izbornik Čačić objavio je popis, moj je jedini zadatak da se pojavim i dajem svoj maksimum. Kao i uvijek.

Atena, Grcaka, 031115. 
Stadion Karaiskakis.
Igraci GNK Dinamo odradili su trening uoci sutrasnje utakmice protiv FC Olympiacos u cetvrtom kolu Lige prvaka.
Na fotografiji: Domagoj Antolic i Josip Pivaric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Dakle, u Kinu ide s istim žarom kao na Svjetsko prvenstvo?

- Meni je uvijek čast igrati za reprezentaciju, igram svim srcem, kako inače tako i sad. Tako mora biti, to je normalno. Idemo u Kinu, odigrati što bolje, napraviti što bolji rezultat. Uopće ne sumnjam hoćemo li biti dobri.

S obzirom na status u odnosu na ostale s popisa, mogao bi on tamo biti i kapetan?

- Nisam o tome razmišljao, vidjet ćemo kad bude, ako bude. Trebam li uopće naglašavati kakva bi to tek bila čast i privilegij, pa, dokapetan sam i kapetan u Dinamu, ne može ništa biti veće od toga. No, kažem, glupo mi je unaprijed pričati i razmišljati o tome.

Dobre vijesti iz Kine

Što može ova reprezentacija u Kini, s kakvim ambicijama se ide tamo?

- Ima ovdje dobrih igrača, ima još nekih koji su već bili u reprezentaciji ili blizu nje. Siguran sam da će ovo mnogima biti dobra, pozitivna stvar, da će biti dobrih vijesti iz Kine i da nitko neće neugodno iznenaditi.

Na startu je protivnik Čile, za koji igraju suigraču mu iz Dinama, Angelo Henriquez i Junior Fernandes. Hoće li se probuditi ta dvojica napokon?

- Ja se nadam da neće još jednu utakmicu, ha-ha. A poslije im želim da uhvate pravu formu i da budu Dinamu veliki adut u borbi s Rijekom za naslov prvaka. Vjerujem u našu pobjedu u toj utakmici i u konačan uspjeh.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
25. travanj 2024 23:06