Shaun Botterill/Getty Images / Getty Images
BOMBA S KVARNERA

DOVOĐENJE ESSIENA NA RUJEVICU BI BIO FANTASTIČAN POTEZ Novac mu nije problem, u karijeri je zaradio toliko da vjerojatno može kupiti Rijeku

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. veljača 2017. 20:56

Da je kojim slučajem jučer bio prvi dan travnja, kada se obilježava međunarodni dan šale, vrlo bi brzo bilo jasno o čemu se radi, ali ovako smo ipak provjerili. Na kraju je točno: iza poruke Damira Miškovića s fotografijom Michaela Essiena kako u ruci drži mobitel s maskom u prepoznatljivim riječkim bojama ipak se krije nešto više od zajedničke večere kojoj je poveznica Jonathan Kukuljan, veliki navijač Rijeke s londonskom adresom.

Blizu mirovine

Da priča nije šuplja, potvrđuje i činjenica da razgovore s Essienom (koji su, navodno, otišli puno dalje od upoznavanja) vodi sam Mišković, koji je jučer stao na loptu ne želeći remetiti mir u klubu u predvečerje utakmice s Osijekom i svaki novi detalj ovog mogućeg transfera odgodio za ponedjeljak.

Kako god završilo, riječ je o jednom od najvećih nogometnih imena koje se dovodi u vezu s nekim hrvatskim klubom. Čini se kao da je jučer zabio onu “volejčinu” u famoznom polufinalu Lige prvaka Chelseaja i Barcelone, pa i sama pomisao na to nameće pitanje što igrač s takvom karijerom vidi u HNL-u?

Novac mu nije problem, u karijeri je zaradio toliko da vjerojatno može kupiti Rijeku, pa se kao jedino smisleno objašnjenje nameće njegova želja da odigra još poneku utakmicu prije nego što definitivno objesi kopačke o klin.

Što onda Rijeka dobiva u toj priči? Budući da je posljednju utakmicu za Panathinaikos odigrao u ožujku prošle godine, ne treba u Essienu tražiti figuru koja će biti prevaga u utrci za naslovom prvaka; zbog godina i duge stanke koja je iza njega ne treba očekivati da će to biti onaj Essien iz vremena Chelseaja. Njegovo prezime na dresu Rijeke društvu s Rujevice otvara vrata u mnogim drugim aspektima: bila bi to u prvom redu marketinška priča koja bi pomogla Rijeci da se pozicionira na svjetskoj i europskoj nogometnoj pozornici.

Uostalom, takvu su priču na Kantridi već imali prije desetak godina kada je za proljetni dio sezone u momčadi koju je vodio Dragan Skočić doveden bivši njemački reprezentativac Fredi Bobić. Zbog njega su njemačke novine redovito dolazile na Kantridu, jedna je televizijska kuća pet dana na Kvarneru snimala reportažu o njemu. Ime Michaela Essiena sigurno bi pomoglo u otvaranju mnogih vrata koja se neće otvoriti na spomen Rijeke.

Usto, Essien je prije 15-ak dana sjedio uz Romana Abramoviča u loži Stamford Bridgea tijekom derbija Chelseaja i Arsenala, a sam je Mišković nedavno istaknuo da traži investitore za gradnju nove Kantride i popratnih sadržaja...

Linker
19. travanj 2024 23:49