Photo by Martin Rose/Getty Images / Bongarts/Getty Images
PRIJETE NOVI NAPADI?

DRAMA U PARIZU Eksplozija samo nekoliko sati uoči četvrtfinala: Policija uništila auto

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2016. 21:06

Iako je od samog početka Europskog prvenstva vladao strah od novih terorističkih napada u Francuskoj, veći kaos i nemir stvorili su huligani koji nisu davali mira onim normalnim navijačima da slobodno uživaju u turniru. Uglavnom je to bila riječ o Englezima i Rusima koji su se danima tukli po stadionima, ali i gradovima. Terorizam je potpuno pao u drugi plan, ali ovog puta, samo nekoliko sati uoči četvrtfinalne utakmice između Francuske i Islanda na Stade de Franceu, policija koja ništa nije prepustila slučaju u kontroliranoj je eksploziji raznijela dio automobila za koji se vjerovalo kako sadrži sumnjivi paket.

Glasnogovornik policije rekao je da je vozilo privuklo pozornost policije jer je bilo pakirano u zoni gdje je zabranjeno parkiranje. Nakon eksplozije u automobilu nije pronađeno ništa sumnjivo.

Također valja napomenuti kako je isti stadion bio meta terorističkih napada u Parizu u studenom prošle godine kada je poginulo više od 130 ljudi. Osim tereora koji je izvršen ispred samog stadiona, dvojica bombaša samoubojice pokušali su na Stade de France unijeti eksploziv u vrijeme kada se odigravala prijateljska utakmica između Njemačke i Francuske. Jedan od njih raznio se u blizini samog stadiona nakon što ga zaštitari nisu pustili da uđe na tribine.

Osim današnjeg incidenta i tijekom subote je bilo vruće na ulicama Pariza, točnije u fan zoni gdje je tijekom prijenosa četvrtfinalne utakmice Italije i Njemačke odjeknula detonacija. Isprva se mislio kako je riječ o terorističkom napadu, ali kasnije je utvrđeno da je petarda bila glavni razlog uzbune. Jaki prasak označio je i stampedo u kojem su se okupljeni navijači potom i razbježali.

Linker
25. travanj 2024 00:42