Sam Allardyce
 Ian MacNicol/Getty Images
KRATKO JE TRAJAO

ENGLESKI IZBORNIK POPIO CIPELU NAKON SAMO 67 DANA Skupo ga koštali lažni dogovori: 'Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo'

Piše: HinaObjavljeno: 27. rujan 2016. 23:42

Prema navodima britanske televizijske postaje Sky Sports Sam Allardyce (61) dobio je otkaz s mjesta engleskog nogometnog izbornika nakon samo 67 dana provedenih na dužnosti.

Allardyce je uhvaćen kako s lažnim konzorcijem s Dalekog istoka, koji su glumili novinari Daily Telegrapha, dogovara transfere igrača, a snimljene su i njegove izjave u kojima omalovažava svog prethodnika Roya Hodgsona.

Allardyce je preuzeo Englesku nakon ovogodišnjeg EURA u Francuskoj gdje je "gordi albion" ispao u osmini finala. Kao izbornik vodio je reprezentaciju u samo jednoj utakmici, 1-0 pobjedi na gostovanju kod Slovačke u 1. kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

- FA može potvrditi kako je Sam Allardyce napustio svoju dužnost engleskog izbornika. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo za poziciju koju je obnašao. On je prihvatio svoju pogrešku i ispričao se. No, zbog ozbiljne prirode njegovih postupaka, došli smo do zajedničkog zaključka da raskinemo ugovor - objavio je FA.

Linker
24. travanj 2024 15:04