CROPIX
U PRVENSTVU NE MOGU NIŠTA

EUROPA SE MAKSIMIRU SMIJEŠI 'OD UHA DO UHA': MODRI NISU MOGLI ČUTI BOLJE VIJESTI Dinamov protivnik u Europi je očajan: 'Igramo stvarno skandalozno!'

ODDS Trener Dinamova sljedećeg suparnika i najneefikasnije momčadi prvenstva Norveške Dag-Eilev Fagermo
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. srpanj 2017. 22:28

Od 16. srpnja traje ljetna pauza u norveškom prvenstvu, tako da Odds ima priliku mirno se pripremiti za europske okršaje. I bolje je za momke koje vodi trener Dag-Eilev Fagermo da malo zaborave na ligaško natjecanje.

Razlog je vrlo jednostavan, Oddsu u prvenstvu ide - očajno. U posljednjih sedam kola nikoga nisu pobijedili, a njihov je napad uvjerljivo najlošiji od svih 16 prvoligaša. U početnih 16 kola mreže suparnika uspjeli su pronaći ukupno 12 puta, dakle u prosjeku zabijaju tek 0,75 golova po utakmici. Realizacija je to koja im definitivno ne daje razloga za optimizam uoči sraza u Maksimiru.

Zagreb, 150717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 1.kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - Istra 1961 S.D.D..
Na fotografiji:  Dinamo slavlje.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX / CROPIX

- Ovo je skandalozno! Trebali smo izgubiti 4:0 - grmio je Fagermo prije osam dana, kada je njegova momčad kod kuće poražena od Vikinga s 2:0.

Taj je Viking, inače, posljednji na ljestvici, a protiv Oddsa je upisao tek treći trijumf u 17. ligaškoj utakmici ove sezone. Norveško prvenstvo nastavljaju 6. kolovoza, kad im u goste stiže Sogndal, a dotada će razmišljati isključivo o Dinamu. U Europi su ove sezone stopostotni, četiri utakmice protiv Ballymene i Vaduza, četiri pobjede bez primljenog gola. No Fagermo, 50-godišnji stručnjak koji na klupi Oddsa sjedi od 2008. godine, što ga čini trenerom s najduljim stažem u norveškom nogometu, nije zadovoljan. I nakon četvrtka, kad je pogotkom pričuve Stefana Mladenovića Odds s 1:0 potvrdio prolaz protiv Vaduza, javno je prozvao igrače:

- To definitivno nije nogomet kakav želimo igrati.

Preiskusan je Fagermo da ne bi znao što ga u četvrtak čeka. Suparnici iz Sjeverne Irske i Lihtenštajna ne mogu se kvalitetom mjeriti sa zagrebačkim Dinamom. Ono što Odds prikazuje u posljednje vrijeme daleko je od njegove prošlosezonske razine, a vrlo je kratak rok u kojem će Fagermo pokušati dići momčad i ostvariti pozitivan rezultat u Maksimiru. Iz Skiena, grada smještenog u regiji Grenland (osim imena nema nikakve veze s najvećim svjetskim otokom), koji je pak dio okruga Telemark u južnoj Norveškoj, za Dinamo stižu dobre vijesti. Za Modre je jedino bitno da ih slabosti suparnika ne zavaraju; Norvežani mogu biti jako nezgodni ako ih se podcijeni.

Linker
20. travanj 2024 22:18