Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
REAKCIJE NAKON TEŠKOG PORAZA

AUSTRIA SLAVI, A IGRAČI RIJEKE TEŠKO SU DOLAZILI DO OBJAŠNJENJA 'Podbacili smo u svim segmentima...neke naše pogreške su neobjašnjive'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. studeni 2017. 23:24

Kapetan Austrije Raphael Holzhauser iz svlačionica u utrobi riječkog stadiona izašao je s čašom piva u ruci. Sigurno mu nije bilo gorko kao što je Riječanima bila jučerašnja utakmica.

- Težak poraz, podbacili smo totalno u svim segmentima – kaže Marko Vešović.

- Kada smo trebali biti najbolji odigrali smo najgoru partiju. Rezultat iz druge utakmice nam je išao na ruku. Mogu se samo ispričati svim ljudima koji su došli zbog nas, ali to je bilo daleko ispod naše razine. Moramo se izdići iz ove krize. Deset poraza je previše za Rijeku, pogotovo u zadnjem periodu ih je bilo puno neočekivanih, zabrinjavajuće je što ih se puno dogodilo na isti način. Golove dobivamo naivno, ne zabijamo iz čistih situacija tako da to nije pojedinac, nije dio momčadi, to je cijela momčad, kao da smo upali u neku apatiju iz koje se moramo izdići što prije.

Kako izaći iz krize koja više nije samo rezultatska?

- Onako kako je Rijeka uvijek radila, uz žestok rad. Na treninzma se radi pakleno, to sigurno nije razlog, ali čim dođe utakmica to nije to i moramo što prije naći razlog – dodao je Vešović.

Razloge poraza nije uspio naći ni Roberto Punčec.

- Činjenica je da nismo bili pravi. Vratili smo se u igru, publika nas je nosila, nakon pogotka za 1:1 smo osjećali da je to ono što smo trebali, a onda u istoj minuti dobijemo pogodak. Nismo zaslužili pobjedu, bilo je apsolutno puno pogrešaka, neke su neobjašnjive... Neobjašnjivo, ali tako se dogodi. Što smo si rekli u svlačionici? Što si možemo reći?! Svi znamo da nije bilo dobro. Budite uvjereni da ćemo raditi maksimalno da se iščupamo iz ove situacije, dovoljno smo ozbiljna momčad i ozbiljan klub da u tome uspijemo - poručio je branič Bijelih.

Prolaznu ocjenu u riječkim redovima zaslužio je Domagoj Pavičić, ali prvijenac neće pamtiti po dobrom.

- Ne znam što bih rekao. Primili smo gol, vratili se i onda nam se ponovi slična stvar kao i s Osijekom. Raspali smo se nakon toga! Je li mi pogodak utjeha? Ne znači mi to ništa nakon ovakvog poraza. Moramo skupiti glavu, razmišljati o idućoj utakmici. Sigurno nije dobro, ali moramo izdignuti glave, gledati prema dalje - zaključio je Domagoj Pavičić.

Linker
16. travanj 2024 19:08