Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
DANCI IZ 10, A BIJELI IZ 12 DRŽAVA

BRONDBY PROTIV HAJDUKA! BIT ĆE TO PRAVI OKRŠAJ 'LEGIJE STRANACA' Totalni rat od Južne Amerike, Afrike i Europe pa sve do daleke Australije

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. srpanj 2017. 14:09

Okršaj Hajduka i BrØndbyja u trećem pretkolu Europske lige bit će i okršaj “legije stranaca”. U Hajduku je zastupljeno 12 različitih zemalja, ne računajući Hrvatsku, a u BrØndbyju 10, bez Danske.

Ništa neobično u današnjem modernom nogometu. Velike su migracije igrača, a granica praktički više i nema. Gledaju se kvaliteta i potencijal, neovisno o putovnici. Pa tako u gotovo svakoj ligi iz sezone u sezonu raste broj stranaca.

Brøndby je po broju inozemnih igrača drugi u danskoj Superligi (15), iza Midtyjllanda (17). Očekivano, domaćih je igrača ipak najviše. Ima ih jedanaest, međutim zanimljivo je da je u revanšu drugog pretkola EL protiv finskog VPS-a (1:2) u prvoj postavi bio samo jedan jedini Danac. Bio je to iskusni vezni igrač Kasper Fisker.

Brondby
REUTERS/Anders Kjaerbye / REUTERS

Od prve su minute u Finskoj krenula dva Nijemca – vratar Belott i talentirani mladi veznjak Mukhtar koji je za 1,5 milijuna eura stigao iz Benfice – te još osam igrača iz osam različitih zemalja. Dakle, ako ne računamo Dansku čak je devet različitih država bilo zastupljeno u početnom sastavu Brøndbyja! Njemačka, Češka, Slovačka, Poljska, Mađarska, Kosovo, Švedska, Slovenija i Island. Šaroliko društvo. A s klupe su u drugom dijelu ušli još jedan Danac (Crone), Finac (Pukki) i Nijemac (Röcker).

Druga najzastupljenija država u svlačionici Brondbyja je Njemačka s četvoricom igrača (Bellot, Röcker, Mukhtar, Jung) plus trenerom Alexanderom Zornigerom. Iz Finske dolazi možda i najveće ime Brøndbyja napadač Teemu Pukki, nekadašnji član Schalkea, te stoper Paulus Arajuuri, a iz Švedske kapetan i desni bek Johan Larrson te veznjak Simon Tibbling. A Češka, Poljska, Slovenija, Slovačka, Mađarska, Kosovo i Island imaju po jednog igrača.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE!

Linker
24. travanj 2024 11:53