Cropix
'VADE IM MAST'

BUGARSKI MEDIJI KRITIZIRAJU TRENERA LEVSKOG 'Bili su bezopasni u napadu. Teško se sjetiti velikih preokreta i puno golova u njegovoj eri'

Piše: Toni BilićObjavljeno: 17. srpanj 2017. 01:25

Bugarski mediji nakon prvog susreta Hajduka i Levskog u Dugopolju ističu kako momčad iz Sofije ima šanse za prolaz, ali kritiziraju njihovu sterilnost u napadu.

Posebno je kritičan bio novinar dnevnog lista Dneven Trud, koji nema nimalo lijepe riječi za igru trenera Nikolaja Mitova. Podsjetio je kako Levski nije stvorio ni jednu šansu iz igre ni u Dugopolju, kao ni tjedan ranije protiv crnogorske Sutjeske u Nikšiću (0:0), piše Slobodna Dalmacija.

- Levski je bio bezopasan u napadu, kao i u Crnoj Gori. To se ponavlja već neko vrijeme, ako gledate utakmice iz proljetnog dijela prvenstva. U dvije gostujuće utakmice ovog ljeta Levski je imao sreće što nije primio više od samo jednoga gola iz jedanaesterca. U tih 180 gostujućih minuta nisu stvorili ni jednu kreativnu priliku, opasni su bili samo iz prekida. Levski ima šanse za prolaz, ali samo ako nešto nauče iz grešaka iz prve utakmice. Iz izjava trenera Mitova i sportskog direktora Borimirova ne vidi se da su svjesni tih grešaka - upozorava bugarski novinar.

Isti novinar Dneven Truda također upozorava kako je rezultat od 1:0 vrlo 'nezgodan', jer domaćima će šanse bitno pasti ako prime gol. 'U Levskom najavljuju napad od prve minute u Sofiji, no moraju biti prije svega mudri, jer teško se sjetiti velikih preokreta i puno golova u Mitovljevoj eri...'.

Novine po imenu Monitor bile su manje kritične, istaknuli su i kako je Levski pritisnuo Hajduka u završnici utakmice.

- Levski se nije predao protivniku, koji je stvorio samo jednu čistu priliku. Ni igrači Nikolaja Mitova također nisu puno ponudili u napadu, ali treba spomenuti pritisak koji su izvršili u posljednjih 20 minuta, kada su se Hrvati stisnuli u obranu i izbijali loptu što dalje od svoga gola - piše novinar Monitora.

Isti list također je spomenuo debije novih veznih igrača, Rumunja Neluta Rosua i Španjolca Jordija Gomeza, za koje kaže da su pokazali 'dobru kontrolu lopte'. Na web portalu lista Sega uopće nema vijesti o utakmici u Dugopolju, ali su zato objavili opširniji izvještaj o sukobima navijača Hajduka i Levskog u Zadru i Splitu.

Linker
20. travanj 2024 15:30