Action Images via Reuters/Jason Cairnduff / Action Images via Reuters
STARI GRIJESI

ČEKA SE ODLUKA O SUDBINI HAJDUKA Hrvatskom klubu prijeti nova, još oštrija kazna zbog incidenta u Europi

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. rujan 2017. 16:27

Za danas (četvrtak) je najavljeno disciplinsko saslušanje u slučajevima koji su otvoreni protiv Evertona i Hajduka zbog ponašanja dijela navijača na prvoj utakmici playoffa Europa lige odigranoj 17. kolovoza na Goodison Parku u Liverpoolu, javlja Slobodna Dalmacija.

Hajduk je prijavljen zbog bacanja predmeta, navijačkih nereda, ulaska navijača prema terenu (nap.a. u prostor između tribine i terena odnosno susjedne tribine na kojoj su bili domaći navijači, nisu ušli u teren) te uništavanja imovine.


Hajduk Split fans launch chairs and bottles at...

S druge strane Everton je bio prijavljen samo zbog bacanja predmeta, iako se kasnije i po snimkama incidenta vidjelo kako je nekolicina navijača engleskog kluba ušla i u teren. Zbog incidenta i gađanja između dvije skupine navijača, sukoba s redarima susret je bio prekinut na četiri minute.

Hajduku prijeti oštra kazna kao recidivistu, a ove sezone su Bijeli već kažnjeni zbog rasizma, a kazna koja je prvotno bila pražnjenje stadiona preinačena je u zatvaranje dijela tribina pa je Hajduk protiv Brondbyja igrao pred navijačima.

U domaćim susretima protiv Brøndbyja i Evertona na Poljudu, prije i poslije spornog ogleda u Liverpoolu, gotovo sve je na tribinama prošlo u najboljem redu pa ostaje nada da kazna neće biti preoštra.

Linker
18. travanj 2024 10:00