Foto: Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKA LIGA

DARIO ŠIMIĆ NAJAVIO OKRŠAJE HRVATSKOG PRVAKA SA SLAVNIM TALIJANIMA Milan je napravio veliki pomak, a Riječanima trebaju svježe snage

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 28. kolovoz 2017. 14:23

Veliki Milan stiže na Rujevicu. Riječani će imati priliku uživo gledati Bonuccija, Callahanoglua, Silvu i, naravno, našeg Nikolu Kalinića. Spektakl je, dakle, zajamčen, a mi smo povodom toga okrenuli broj Darija Šimića, koji je bio član momčadi sa San Sira od 2002. pa sve do 2008. godine, pritom je osvojio šest trofeja, od toga dvije Lige prvaka i jedan scudetto. Uhvatili smo ga dok je bio na putu, no ipak je uspio odvojiti malo vremena za SN.

- Skupina je dosta atraktivna, Milan se pojačao, sigurno nas čeka spektakl na Rujevici, a isto tako vjerujem da bi Rijeka mogla proći i dočekati europsko proljeće, barem u ovom trenutku imam takav osjećaj - kazao nam je Šimić pa dodao: - Europska liga se iz godine u godinu diže, postaje sve atraktivnija, bit će pravi doživljaj vidjeti veliki Milan u Rijeci.

Vjerujemo da pratite događanja u Milanu, vodstvo kluba se promijenilo, dogodio se veliki redizajn momčadi, kakvo je vaše mišljenje po tom pitanju?

- Oni su se pojačali, dosta su investirali, nisu to možda igrači iz prve klase, one koje dovode Real Madrid, PSG i Barcelona, ali to su dobri igrači koji imaju potencijala na čelu s našim Kalinićem. Uglavnom, napravili su pomak u odnosu na prošle godine, a vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Nadam se da će biti dobro. Ipak, pobjednička momčad se ne stvara preko noći, u kadru je 11 novih igrača, potrebno je puno znanja, sreće i da se u konačnici poklope neke stvari da bi to bilo ‘to’. Već sam i ranije kazao, malo mi je ta priča s Kinezima na klimavima nogama iz poznatih razloga, ali Milan će u svakom slučaju ići prema naprijed, preveliki je to brend da bi tapkao u mjestu.

Rossoneri su sedmerostruki prvaci Europe, navikli su na najviše, no u posljednje vrijeme su dosta stagnirali, željenog rezultata nije bilo. Dojam je da ih Europska liga ne privlači toliko, hoće li možda imati problema s motivacijom?

Potrebne rotacije

- Istina, Milanu je u krvi da igra Ligu prvaka, Europska liga nije za njih. Međutim, momčad je nova, igrača je puno, htjet će se dokazati. Igra na dva kolosijeka zahtijeva i određene rotacije tako da uopće ne dvojim da će motivacija biti na potrebnoj razini.

U skupini s Rijekom bit će i Austria Beč, koja je izbacila Osijek. Evo Riječanima prilike da osvete Osijek za taj poraz...

- Osijek je bio na korak do senzacije, čestitam im na dobroj igri. Pokazali su da se protiv Austrije može igrati. Ponavljam, uvjeren sam da Rijeka ima velike šanse da dočeka proljeće u Europi. Bit će važno odraditi dobar posao do kraja prijelaznog roka, ovaj period sada će približiti ili udaljiti Rijeku od pravog rezultata u Europskoj ligi. Treba malo svježe krvi, potrebne su neke nove snage, teško je s malim fondom igrača iznijeti sve utakmice.

Zadnjih je dana čini se došlo do manjih trzavica u Rijeci, vaš komentar?

- Ne bih se miješao u njihovu politiku, no kao što je i Mišković kazao prije nekoliko dana, nije lako voditi klub u Hrvatskoj, prihoda nema, sukladno tome mora biti oprezan, ne želi se zalijetati. Ne želi ući u neke veliki rizike, ali nekad je potrebno riskirati, čak i ići na slijepo kako bi ostao konkurentan i napravio dodatan iskorak - zaključio je Šimić.

Linker
25. travanj 2024 05:06