Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'NEMA TRAGEDIJE'

DINAMOVCI PUNI OPTIMIZMA UOČI UTAKMICE ODLUKE 'Ako budemo igrali kao prvu utakmicu, ovisit ćemo o domaćinu. Ali zna se po što smo došli'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2017. 22:06

Nogometaši Dinama u četvrtak s početkom u 20 sati čeka uzvratna utakmica playoffa Europske lige protiv Skënderbeua. Prvi susret u Maksimiru završio je 1:1.

Na službenoj presici koja je održana na stadionu Elbasan Arena uoči susreta pojavili su se trener Mario Cvitanović i Amir Rrahmani.

- Jako je lijep stadion, teren se čini odličan, ali ocijenit ćemo ga nakon današnjeg treninga. Prvi put sam u Albaniji i jako je lijepo ovdje. Mislim da će u budućnosti zemlja samo napredovati, kao i nogomet. Ali ipak, zna se po što smo mi došli ovdje - rekao je trener Cvitanović na početku pa nastavio:

- Rekao sam i na prvoj konferenciji da se naše utakmice sa Skënderbeuom koje smo igrali prije dvije godine ne mogu usporediti s ovime danas. Pogotovo s obzirom na kadar igrača obje momčadi. Mislim da je trenutno prošlost nebitna.

Novinare je zanimalo smatra li trener da će neulazak Dinama u Europa ligu biti tragedija za klub?

- Nema tragedije u životu i nogometu. Samo postoji tragedije u privatnim životima. Sport je uživanje, zabava i trebamo uživati u ovome. Veselim se utakmici i želim pobijediti.

Onda je progovorio o taktici za uzvrat.

- Trebamo biti bolji, igrati bolje i pobijediti. Ako budemo igrali kao prvu utakmicu, ovisit ćemo o domaćinu. Ponavljam, došli smo igrati nogomet. Nema kalkulacija. Nismo gledali na prvu utakmicu kao da ćemo ju riješiti s lakoćom. Odigrali smo onako kako smo trenirali, a ovdje smo došli proći u Europa ligu.

Amira Rrahmanija dočekalo je pitanje: 'Što ćete promijeniti iz prve utakmice?'

– Dat ćemo sve od sebe u ovom susretu. Samo je jedna utakmica ostala pred nama do grupne faze i sve je sada u toj utakmici. Odlučuje o tome prolazimo li ili ne, dat ćemo stvarno sve od sebe.

Prije utakmice na Maksimiru rekli ste rekli da Skënderbeu nema šanse da prođe u Europa ligu.

- Nisu mediji shvatili niti prenijeli kako treba jer nisam to doslovno tako rekao. Rekao sam da ćemo mi pokušati dati gol doma na Maksimiru pa se onda pripremati dalje za uzvrat. Nije bilo govora o tome da netko nema šanse. Mislim da su nas krivo razumjeli.

- Već prije prve utakmice play-offa rekao sam da će biti teško. Isto mislim i sada. Skenderbeu je dobra momčad, imaju igrače koji igraju već par godina skupa. Kako je rekao trener Cvitanović, mi smo ovdje došli po prolaz u Europa ligu, zaključio je Rrahmani.

Linker
19. travanj 2024 13:04