REUTERS
NEGATIVNI NAPISI O HRVATSKOM KLUBU

ENGLESKI MEDIJI BRUJE O NAVIJAČIMA HAJDUKA 'Sjena huliganizma i dalje visi nad nogometom', 'Bučni Hajdukovi navijači stvorili su više problema...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 10:40

Značajan prostor u engleskim medijima posvećen je incidentu u kojeg su bili uključeni navijači Hajduka, u većem dijelu njih o tome se pisalo čak i više nego o igri. I dok Englezi tvrde da su Hajdukovi navijači prvi počeli bacati predmete prema sektoru s domaćim navijačima, Torcida uzvraća da su njeni pripadnici reagirali na provokacije i gađanje predmetima sa susjedne tribine na kojoj su bili domaći fanovi.

‘Dobra pobjeda, slaba koncentracija i ružni prizori na tribinama’, naslov je u lokalnom listu Liverpool Echo, koji u tekstu naglašava da će se Everton ‘na vrućem Poljudu suočiti s ispitom karaktera’.

The Mirror je najžešće reagirao na prekid utakmice na Goodisonu.


Hajduk Split fans launch chairs and bottles at...

Kaos nakon prvog gola

- Sjena huliganizma i dalje visi nad nogometom. Navijači Hajduka pjevali su od prve minute. Međutim, nakon prvog gola počeli su bacati razne predmete zbog čega je utakmica nakratko prekinuta. To nisu scene koje želimo gledati na stadionima - donosi Mirror.

I Daily Mail osvrnuo se na incident zbog kojeg je prekinuta utakmica nakon ulaska na teren gostujućih navijača i bacanja predmeta na navijače Evertona. Posebno se ističe ‘herojski’ potez zaštitara koji je spasio skupljača lopti ispred navijača koji su prodirali na teren.

Daily Mail piše kako je Everton golovima Keanea i Gueyea preuzeo kontrolu u kvalifikacijama za plasman u skupinu Europske lige. Najbolje ocijenjeni igrač Hajduka bio je Nikola Vlašić, koji je dobio 6,5, a najslabiju ocjenu dobio je Memolla (5,5), svima ostalima izvjestitelj je dodijelio šestice. Kod Evertona su sedmice dobili Keane, Lookman i Rooney. List uspoređuje i ulaganja u prijelaznom roku, te ističe kako se na trenutke osjetilo da je Everton potrošio 147 milijuna eura, u odnosu na Hajdukovih 250 tisuća eura.

Autor također napominje da bi netko sa strane možda mogao pomisliti da Evertonu nije zanimljiva Europska liga te da mu je glavni prioritet Premier liga, ali tvrdi da Koeman ne razmišlja tako i da želi proći što je dalje moguće u Europi.

Potvrda mjesta

Dnevnik Guardian naglašava da je Everton i treću utakmicu u Europi završio netaknute mreže, te da u Split odlazi sa ‘zdravom’ prednošću, iako je prema prikazanom trebao pobijediti i uvjerljivije.

- Bučni Hajdukovi navijači stvorili su više problema nego njegovi igrači, i Everton bi trebao potvrditi svoje mjesto u skupini Europske lige - piše Guardianov reporter.

Zanimljivo je da utakmica nije prenošena u Velikoj Britaniji, jer niti jedna televizija nije otkupila prava za pretkola Europske lige.

G. Čičin-Mašansker

Linker
26. travanj 2024 15:22