CROPIX
POSLATICA PROTIV MILANA

EUROPSKA UTAKMICA KOJU SU ČEKALE GENERACIJE Sprema se invazija Riječana na San Siro, već sada je jasno da pada povijesni rekord

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. rujan 2017. 13:47

Iščekivanje utakmice između Milana i Rijeke u 2. kolu Europske lige na San Siru raste i u navijačkim redovima, a već je sada jasno da će Rijeka imati glasnu podršku.

Na Rujevici su već prodane tri od pet tisuća ulaznica, koliko je Rijeka dobila na raspolaganje za San Siro, a brojka bi se idućih dana mogla dodatno povećati s obzirom na to da je Armada tek počela s prijavama za organizirani odlazak u Milano.

Već je sada jasno da će biti nadmašeno ono rekordno gostovanje Bijelih u Stuttgartu.

Inače, Riječani na San Siro stižu nakon neočekivanog posrtaja Milana u talijanskom prvenstvu. Nogometaši Milana doživjeli su kod Sampdorije u Genovi i drugi poraz ove sezone, izgubili su 2:0, a poraz je tim teži jer su oba gola primili u posljednjih 18 minuta i to nakon velikih grešaka obrane.

Drugi Rijekin suparnik u skupini D, grčki AEK, bilježi na početku sezone samo uspjehe.

AEK u derbiju je 5. kola grčkog prvenstva velikim preokretom svladao prvaka Olympiacos sa 3-2 (0-1).

Gosti iz Pireja su poveli 2-0 preko Marina (22) i Odjidja-Ofoea (46), no preokret domaćih pokrenuo je svojim prvim golom Christodoulopoulos (64). Uslijedio je prekid od 20-ak minuta, a po povratku igrača na teren Christodoulopoulos (80) je svojim drugim pogotkom poravnao na 2-2 da bi Mandalos (89) u samoj završnici postigao pobjednički pogodak i to na dodavanje hrvatskog napadača Marka Livaje.

Livaja je odigrao drugo poluvrijeme za AEK koji je na vrhu ljestvice sa 13 bodova, dva više od prvih pratitelja Panioniosa i PAOK-a, dok je Olympiacos četvrti s osam bodova.

Hrvoje Milić nije konkurirao za nastup u momčadi Olympiacosa.

AEK je prije 10 dana svladao Rijeku na Rujevici sa 2-1, a susret ovih suparnika u Ateni na rasporedu je 24. studenoga u 5. kolu.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 05:42