Oleksandr Sklyar, Eros Grezda i Andrii Tkačuk.
 Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKA LIGA

FOTO: LOKOMOTIVA NIJE USPJELA SLOMITI OTPOR UKRAJINACA Vorskla je u završnici promašila zicer

U prvom susretu 3. pretkola Europske lige Lokomotiva i Vorskla Poltava su pred 300-tinjak gledatelja na stadionu Maksimir odigrali bez pogodaka.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. srpanj 2016. 13:51

LOKOMOTIVA - VORSKLA 0:0

LOKOMOTIVA: Zagorac, Bartolec, Majstorović, Perić, Rožman - Capan (od 80. Šunjić) - Fiolić, Ćorić, Ivanušec, Grezda, (od 89. Cekici -) - Marić (od 67. Radonjić).

Trener: Tomislav Ivković

VORSKLA: Šust 6 - Siminin (od 72. Sapaj), Ditjatijev, Česnakov, Perduta - Tkačuk, Skljar - Kobahidze, Zaričnjuk (od 56. Kolomoec), Rebenok (od 66. Bartulović) - Hljobas.

Trener: Vasil Sačko

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bila je to vrlo dobra predstava Lokosa pod vodstvom novog trenera Tomislava Ivkovića. Dobro su Zagrepčani parirali iskusnim Ukrajincima, koji doduše mogu žaliti za dvije vrhunske šanse koje nisu uspjeli realizirati u smiraj utakmice. Dvoboj je obilježio 17-godišnji Lokomotivin 'Čileanac' Luka Ivanušec, koji kao da je igrao 300. a ne 3. utakmicu u friško započetoj seniorskoj karijeri.

Promijenio je Ivković formaciju iz 4-2-3-1 u 4-1-4-1 i u svom novom debiju na klupi Lokomotive dao priliku novim igračima pristiglima iz Splita preko Dinama, Anti Majstoroviću i Danijelu Zagorcu. Nije Zagorac, uostalom kao ni njegov ugledni kolega s druge strane travnjaka Bohdan Šust, morao obraniti nijedan pravi pokušaj suparnika u početnih 45 minuta. Koncentracija je uglavnom, uz poneku pogrešku uzrokovanu skliskim travnjakom, bila na visokoj visini. Najzanimljivije situacije događale su se potkraj poluvremena i to pred vratima Ukrajinaca.

U 40. minuti prva dobra šansa Lokomotive, Ivan Fiolić izveo je slobodni udarac, a Dino Perić glavom od bloka pucao pokraj vrata. Nadolazeći korner opet je izazvao opasnost pred vratima Šusta, Fiolić je ponovno centrirao, Luka Capan tukao malo iznad vrata. I onda prva matna situacija. Karlo Bartolec za Josipa Ćorića, koji je sjajno podvalio Erosu Grezdi. Mladi Albanac se odlučio za prodor, malo je zakomplicirao, ali i uspio u driblingu, tukao pokraj Šusta, ali na gol-crti je siguran pogodak spasio Oleksij Ditjatijev.

Ćorić je nastavio nadahnuto u stilu mlađeg brata Ante, u 49. s 20-ak metara tukao malo pokraj vrata, a u sljedećoj minuti izvrsnu priliku za goste nije iskoristilo njihovo najveće ovoljetno pojačanje Aleksandre Kobahidze. Dao je Ivković priliku za premijeru Dejanu Radonjiću, a ubrzo potom nakon sudara s njim stradao je Sergej Siminin. U praktički istoj 68. minuti i prvi zadatak za vratare, iz kontre je tukao Grezda, ali preslabo za Šusta. U 73. akcija utakmice. Čudesni prodor Luke Ivanušeca, dvostruko dodavanje i izlazak pred Šusta. Bivši ukrajinski reprezentativac nije imao milosti, spustio je rampu i zaustavio pokušaj 17-godišnjaka kojeg je izbacila nogometna škola Lokomotive.

U 76. i prva obrana Zagorca, ne previše opasno pokušao je hrvatski džoker s klupe Vasila Sačkog Mladen Bartulović. U 85. minuti Lokomotiva je dobro prošla, Jurij Kolomoec utrčao je na dugu loptu iz drugog plana, no sam pred Zagorcem reagirao je loše. Bio je potom Karlo Bartolec u solidnoj poziciji, no nije pogodio okvir, a u 90. minuti šansa utakmice za goste. Ubačaj još jedne pričuve Vadima Sapaja, Kobahidze potpuno sam pred Zagorcem, no Gruzijac glavom nije uspio pogoditi cilj.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva



Utakmicu je budno pratio i Rune Pedersen, kojeg Ukrajinci, za razliku od Hrvata, baš i ne pamte po dobrom. Sudio je bivši norveški sudac, danas UEFA-in kontrolor suđenja, utakmicu između Ukrajine i Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. u studenom 1997. u Kijevu i svojim odlukama oštetio domaćina te malo pogurao momčad Miroslava Blaževića prema Francuskoj idućeg ljeta. Čovjek kojeg je jučer Pedersen nadgledao, austrijski arbitar Harald Lechner nije imao tako težak zadatak i svoj je posao odradio vrlo korektno.

------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+4' - Završila je utakmica u Maksimiru. Lokomotiva i Vorskla odigrali su 0:0.

90+2' - Lijepa polukontra Vorskle koju je dovršio Skljar. Srećom po Zagorca i Lokomotivu, udarac je otišao pokraj gola.

90' - Uzvratila je na drugoj strani Vorskla. Pucao je Ditjatijev, ali je promašio okvir gola.

89' - Lijepa prilika Lokomotive. S desne strane u kazneni prostor sjurio se Bartolec, ali je njegov dalekometni udarac otišao preko gola.

85' - Puno sreće sada za Lokomotivu. Sam je pred vratara izbio Kolomoec, ali je katastrofalno pucao.

84' - Opomenut je sada Radonjić nakon faula na Perduti.

76' - Ukrajinci uzvraćaju udarcem Ditjatijeva, ali Zagorac nema problema.

73' - Kakva je to sad prilika bila za Lokomotivu. Pucao je Ivanušec, ali je vratar Šust uspio obraniti.

66' - Sada je za goste u igru ušao hrvatski Ukrajinac Mladen Bartulović.

58' - Žuti karton za Grezdu nakon prekršaja na Simininu.

49' - Lokomotiva prijeti gostima. Pucao je Ćorić, ali lopta odlazi pokraj gola.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Na odmor se odlazi bez golova 0:0.

43' - Nova prijetnja Lokomotive, najbolja u prvom dijelu. Grezda je pucao, već je probio vratara Šusta, ali Ditjatijev spašava praktički s gol-crte.

42' - Dva pokušaja Lokomotive u samo dvije minute. Po vratima su tukli Grezda i Marić, ali neprecizno.

28' - Nastavljaju se nizati korneri na obje strane, ali i dalje nema prilika.

23' - Pokušala je sada Vorskla zaprijetiti preko Zaričnjuka, ali je njegov udarac bio neprecizan.

18' - Bartolec se sada poskliznuo kod pokušaja vraćanja lopte vrataru, ali je ovaj uspješno očistio cijelu situaciju.

10' - Momčadi se izmjenjuju u prekidima, konkretno kornerima, ali opasnosti po suparnički gol nema.

5' - U tijeku je ispitivanje snaga. Zasad nismo vidjeli negu izgledniju priliku.

1' - Započela je utakmica na Maksimiru.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 12:58