Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
OBEĆAVAJUĆE VIJESTI

HAJDUK PROLAZI LEVSKI LAKŠE NEGO JE ITKO MISLIO? Sportske otkrivaju: Financijska situacija teška, igrači napuštaju klub, a svlačionica podijeljena!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. lipanj 2017. 21:47

Teško je procijeniti snagu Levskog, potencijalnog Hajdukova protivnika u 2. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, to je rekao i legendarni bugarski reprezentativac Krasimir Balakov, koji je trenirao Bijele. S tim se slaže i napadač Ilijan Micanski (31), nekadašnji bugarski reprezentativac, koji je član poljskoga kluba Korona Kielce, a do veljače je bio u Levskome. Zabio je Micanski Italiji u remiju 2:2, a igrao je i u porazu 0:1 od Hrvatske u Bugarskoj u kvalifikacijama za Euro 2016. godine.

- To je bila naša jako loša utakmica, slabo smo igrali. Hrvatska je moćna reprezentacija.

Priča se da u Levskom nije idealna situacija što se financija tiče...

Ilian Micanski (R) of Bulgaria challenges Domagoj Vida of Croatia during their Euro 2016 Group H qualifying soccer match at Vassil Levski stadium in Sofia October 10, 2014.     REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA - Tags: SPORT SOCCER)
REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA - Tags: SPORT SOCCER) / REUTERS

Nisu zvučna imena

- Tako se priča, dok sam ja bio, sve je bilo OK. No činjenica da im je otišlo pet-šest igrača i da dolaze mladi može sugerirati takvo što. Levski je sada, koliko pratim, angažirao šest-sedam igrača koji još nisu dokazani, nisu to zvučna imena. Riječ je većinom o bivšim nogometašima Levskog koji su prošli njihovu školu, a sada se vraćaju. Mislim da će im trebati puno vremena da se uigraju. Vjerujem da će Sutjesku proći, ali protiv Hajduka će biti puno teže. Ne poznam dovoljno hrvatsku ligu, povremeno su čujem s trenerom Dinama Ivajlom Petevom.

U aktualnom kadru ima čak 12 stranaca, to je jedan od problema koji ističe Micanski.

- Ja sam igrao u dosta stranih klubova i koliko se god to u Bugarskoj želi sakriti prema vani, postoje podjele u svlačionici. Tako je to na Balkanu. Drugdje se s tim problemima nisam susretao.

Sportski je direktor Daniel Borimirov, legenda Levskog i bugarske reprezentacije.

- On je tu šest mjeseci na poziciji direktora, prije toga je dvije godine radio u akademiji Levskog. On pokušava raditi nešto novo, no s ovim kadrom teško da se mogu približiti Ludogorcu u domaćem prvenstvu.

Nekonstantni Afrikanci

U kadru je i Aleks Borimirov, sin sportskog direktora, koji igra na krilu.

- S njim sam dobar prijatelj, riječ je o mladom momku, ima tek 19 godina. Ima zanimljivu lijevu nogu. Što se ostalih tiče, zapravo, puno ni ne znam jer je bilo puno promjena, tek treba vidjeti kako će se uklopiti novi igrači. Krajev je bio dobar, ali je otišao sad u Dansku. Imaju nekoliko Afrikanaca, ali oni, u principu, nisu baš konstantni. Recimo, Tunde Adeniji zna odigrati briljantno, zabiti nevjerojatan gol, a onda se dogodi da promaši veliku priliku ili ga po pola sata nema nigdje. Slično tako, toplo-hladno, igra i Junior Mapuku.

Levski je poznat i po fanatičnim navijačima, zbog kojih su i kažnjeni, pa će, ako prođu, protiv Hajduka u Sofiji igrati pred praznim tribinama. Ipak, na pitanje tko će dalje Micanski odgovara:

- Uvjeren sam da će Levski sigurno proći Sutjesku, ali s Hajdukom će imati problema. Bit će to pravi balkanski derbi.

Linker
19. travanj 2024 05:36