STRUČNA ANALIZA

HAJDUKOVA LEGENDA ANALIZIRALA DVOBOJ PROTIV BRONDBYA 'Carillo je majstor obrane i dobro je da nismo primili pogodak, ali nam je napad ostao dužan'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. srpanj 2017. 15:30

Hajduk je ostvario dobar rezultat, on bi bio odličan da je postignut i gol u gostima. Brondby se pokazao kao tipična danska momčad, discipliniran, agresivan, opasan iz prekida. Domaći su bili agresivniji početkom oba poluvremena, a Hajduk se opredijelio na čvrstu obranu i polukontre. U defanzivi je bio sjajan, komptaktan, a u napadu Hajduk može bolje, priča Ivan Gudelj analizirajući dvoboj, prenosi Slobodna dalmacija.

Carrillo se ovaj put nije odlučio visoko napasti protivnika, zaigrao je opreznije i odlično je zatvorio prilaze Stipici. Obrana 'bijelih' bila je izvanredna, premda je Brondby stvorio nekoliko poluprilika. No, nemaju Danci mirnoću u realizaciji, nemaju ni kreativca koji može primiriti loptu pa postaju brzopleti, pa i nervozni. Španjolac Lopez je bio odličan, miran, pravo je pojačanje, a posebne pohvale zaslužio je i Stipica. Drago mi je da se radi o produktu Hajdukove škole, nastavlja se kontinuitet dobrih vratara na Poljudu.

I krila su jako dobro odigrala u fazi obrane, Erceg i Vlašić su tu dosta pomagali Memolli i Tudoru. Dojma sam ipak da je Hajduk ostao dužan u napadu. Od sredine prvog poluvremena je uspostavljena ravnoteža, i očekivao sam da će Brondby pasti nakon početnog pritiska, jer napadači su im nakon opetovanih sprinteva izgubili snagu i koncentraciju. Onda je kod 'bijelih' na 'refule' pokušavao Vlašić, Futacs se borio i imao jedan prodor kad je silinom pretrčao braniča...

BRONDBY, DENMARK - JULY 27: Lasse Vigen Christensen of Brondby IF controls the ball during the UEFA Europa League Qual. match between Brondby IF and Hajduk Split at Brondby Stadion on July 27, 2017 in Brondby, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images / FrontzoneSport via Getty Images

No, sve je to ipak bilo nedovoljno što se tiče napada, Hajduk ima momčad koja može napasti zadnju liniju ovakvog protivnika. No, svakako je odlično da nije primljen gol, pitanje prolaska u play-off Europske lige ostaje otvoreno. Naravno da bi bilo puno bolje da se igra pred punim Poljudom, igrači u takvoj atmosferi daju 30 posto više, ali jasno je što znači Europa i to je Hajdukovim igračima već dovoljan motiv da daju sve od sebe za prolaz.

'Bijeli' nisu puno mijenjali momčad od prošle sezone, imaju i dobre pričuve i mogu igrati na više načina, nije ista igra kad je na terenu Futacs i kad je Ohandza. Mađar traži loptu u noge ili na skok, a Kameruncu više odgovara igra u prostor. Vjerujem da će se Hajduk dobro pripremiti za uzvrat i ima dobre šanse za prolaz. No, treba biti oprezan, Danci su vrlo disciplinirani i pokušat će iskoristiti svaku grešku, zaključuje Ivan Gudelj..

Linker
19. travanj 2024 19:48