Foto: Vojko Basic / Cropix
USUSRET BRONDBYJU

INTER JE VEĆ ZABORAVLJEN, TRENER HAJDUKA ZRAČI NEVJEROJATNIM OPTIMIZMOM UOČI TEŠKOG PUTA U DANSKU 'Favoriti smo, 4-0 bilo bi dobro'

Ove sezone odigrali su kod kuće sedam utakmica i primili čak osam golova. Statistika im nije blistava: po tri pobjede i poraza i jedan neodlučeni rezultat, kaže trener
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 25. srpanj 2017. 16:21

Uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Europsku ligu, prilično neočekivano za vrlo opreznog trenera Hajduka Joana Carrilla, na kraju analize igre danskog suparnika Španjolac je rekao:

- Mi smo favoriti!

I dodao, "budemo li igrali pametno". Sad što znači taj dodatak o "pametnoj igri" teško je dokučiti, ali je evidentno da je Carrillo sa svojim stožerom itekako detaljno proanalizirao igru Bröndbyja tako da za "bijele" nema nepoznanica.

- Mi smo klub koji mora ići na pobjede - rekao je Carrillo pa se raspričao o tome kako bi želio da se pitanje plasmana u play off riješi već u prvom poluvremenu, ali i to da je njegovo stajalište kako ovakve europske utakmice imaju dva poluvremena od po 90 minuta. I na pitanje koji bi ga rezultat zadovoljio u prvoj utakmici u Kopenhagenu, poručio je:

- 4-0 za nas.

Carrillo ne dvoji da Hajduk čeka teška utakmica, ali je isto tako nedvojbeno sa svojim suradnicima našao puteve do uspjeha već na stadionu Bröndbyja:

- Ove sezone odigrali su kod kuće sedam utakmica i primili čak osam golova. Statistika im nije blistava: po tri pobjede i poraza i jedan neodlučeni rezultat uz gol-razliku od 11:8. Sve je tu jasno, oni strateški dobro stoje, s četvoricom u obrani, igraju u drugačijem rasporedu od nas, bitno je da im je logika prepustiti posjed lopte i onda nastojati okomitom igrom iskoristiti naše eventualne pogreške.

Trener Hajduka nije govorio konkretno o prošloj utakmici u Zaprešiću, osim da su "taj susret dobro prostudirali", pa je ponovio da je zadovoljan igrom svoje momčadi. Što se tiče sastava, to je brižno čuvana tajna trenera, on ima svoje standarde po kojima najprije porazgovara s igračima, onako pojedinačno, prati rad na treningu i onda odluči. Do sada je u četiri utakmice svaki put bitno mijenjao sastav, ali ne i igru, to jest raspored.

Linker
23. travanj 2024 11:59