Marcelo Brozović
 Marco Luzzani/Getty Images
'NESTALI U PONORU'

ITALIJA BRUJI O KATASTROFI NOGOMETNOG DIVA U VEČERI BROZOVIĆEVE MAJSTORIJE I VELIKOG PREOKRETA 'Postali smo bahati, ovo nije dostojno našega kluba!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2016. 11:34

'Inter - luda priča - već su ispali iz Europske lige', 'Inter nestao u ponoru', 'Inter izbačen u večeri horora', vrišti s talijanskih naslovnica dan nakon nevjerojatnog preokreta večeri Europske lige, u kojem su nogometaši Intera na poluvremenu protiv Hapoela Beer-Sheve imali vodstvo 2:0, da bi na kraju izgubili s 3:2 i ispali iz Europske lige.

Posrnuli talijanski div poražen je s 2:3 u susretu 5. kola K skupine Europske lige ostavši bez izgleda za 'euro-proljeće', a drugi pogodak za talijanski sastav zabio je Marcelo Brozović.

Mala je to utjeha za hrvatskog reprezentativca jer nakon tog drugog gola, a pogotovo u drugom dijelu, Inter se raspao.

Gosti su poveli u 13. minuti golom Icardija, a 12 minuta kasnije Hapoelovu mrežu je zatresao Brozović lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Uslijedio je veliki preokret. Domaćin je u 58. minuti smanjio golom Maranhaoa, a deset minuta kasnije dogodio se ključni trenutak utakmice. Vratar Handanovič je skrivio kazneni udarac i pritom zaradio isključenje. Nwakaeme je realizirao najstrožu kaznu, a potpuni preokret i veliko slavlje domaćinu donio je Sahar u sudačkoj nadoknadi.

Trener Intera Stefano Pioli bio je razočaran pristupom i mlakim stavom svojih igrača u drugom poluvremenu.

"Prestali smo igrati kao momčad i postali bahati. To se nikako i nikada ne smije dogoditi, to si jednostavno ne smijemo dopuštati ako mislimo pobjeđivati. Imali smo šansu otići na 3:0 i riješiti utakmicu, ali je nismo iskoristili. A osnovni je problem bio potpuno drugačiji pristup. U prvom poluvremenu smo igrali zaista dobro, a u drugom jako loše", rekao je talijanski trener i dodao kako raspadu sistemu nije kumovala fizička pripremljenost.

"Što se tiče fizičke forme, tu smo dobri. Problem je međutim mentalitet i pristup igrača. Inter ima odlične igrače i vrhunsku kvalitetu, ali moramo se naučiti nositi s pritiskom. Ovaj nogomet danas nije bio dostojan Intera", zaključio je Pioli.

Od hrvatskih igrača Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 60. minuti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 18:23