Reuters / Jason Cairnduff Livepic
POHVALIO GA I KOEMAN

JEDAN OD NAJISTAKNUTIJIH POJEDINACA EVERTONA U POBJEDI NAD HAJDUKOM 'Ne opterećuje me visina transfera, to je samo brojka'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 14:53

Jedan od najistaknutijih pojedinaca u Evertonovoj pobjedi protiv Hajduka bio je vratar Jordan Lee Pickford, koji je upisao nekoliko dobrih obrana i tako olakšao svojoj momčadi uzvrat na Poljudu.

- Možda je samo jedan igrač svih 90 minuta bio na visokoj razini, a to je bio Jordan - pohvalio ga je i Evertonov menadžer Ronald Koeman.

Ovaj je 23-godišnji čuvar mreže klubu iz Liverpoola pristupio na početku sezone za odštetu od rekordnih 28,5 milijuna eura, koliko je plaćeno njegovu bivšem klubu Sunderlandu. Tako je Pickford postao najskuplji britanski vratar u povijesti, te treći najskuplji na svijetu. Ispred njega su samo legendarni Gianluigi Buffon kojeg je Juventus Parmi platio 53 milijuna eura te Brazilac Ederson, koji je ovog ljeta iz Benfice prešao u Manchester City za 40 milijuna eura.

Pickford je, dakle, već počeo isplaćivati svoj transfer, a s tribina Goodisona u njegove se kvalitete mogao uživo uvjeriti i engleski izbornik Gareth Southgate. Za mlade engleske vrste dosad je skupio 50 nastupa, a u tri navrata bio je i na klupi seniorske reprezentacije. Stručnjaci ističu kako Pickford ima potencijal postati engleski “broj jedan” za sljedeće desetljeće, a Evertonovi skauti debelo su podcrtali njegovo ime još i prije nego ga je David Moyes postavio za prvog vratara Sunderlanda na početku prošle sezone.

Dobra škola

Jordan je prošao kvalitetnu klupsku vratarsku školu, ali morao je dugo čekati pravu priliku na najvišoj razini. Sa 17 godina krenuo je na posudbe, ukupno ih je bilo šest. Prva mu je bila u Darlingtonu, a potom je branio za Burton, Carlisle, Bradford i Preston. Nije mu bilo lako, ali sam naglašava da je to za njega bio pravi put, jer su nastupi za niželigaše predstavljali prava iskušenja u kojima je iz dječaka izrastao u muškarca.

- Ne opterećuje me visina transfera, to je samo brojka. Najvažnije je da sam smiren i koncentriran, a tada će sve drugo ići svojim tijekom. Imamo sjajnu momčad, čekaju nas veliki izazovi, a pritisak je sastavni dio toga i na to sam spreman - poručio je Pickford.

Linker
24. travanj 2024 03:19