Liselotte Sabroe/ REUTERS / REUTERS
PROTIVNIK HAJDUKA

KAO I HAJDUK ČEKAJU NA NASLOV 12 GODINA, ŽELE U EUROPU, ALI ZA RAZLIKU OD BIJELIH ONI KUPUJU Samo za Europsku ligu potrošili više od 3,5 mil. eura

KAO I HAJDUK ČEKAJU NA NASLOV 12 GODINA, ŽELE U EUROPU, ALI ZA RAZLIKU OD BIJELIH ONI KUPUJU Danci su samo za Europsku ligu potrošili više od 3,5 mil. eura
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. srpanj 2017. 20:00

Puno je sličnosti između Bröndbyja i Hajduka; oba kluba već 12 godina čekaju naslov prvaka, žele preko Europe vratiti stari sjaj... Ali ima i jedna bitna razlika: Bröndby plaća odštete, ne kupuje samo slobodne igrače.

Koliko je Bröndby ozbiljan protivnik, govori činjenica da je danski doprvak ovog ljeta platio preko 3,5 milijuna eura odšteta za dovođenje pojačanja. To je potez koji Hajduk samo može sanjati jer Bijeli su ovog ljeta dovodili nove igrače, pojačavali momčad ponudivši Radoševiću najviši ugovor, 25.000 eura mjesečno, ali odštete nisu plaćali. Tek jednu menadžersku proviziju za dovođenje Borje Lopeza. Ali zato se Bröndby nije štedio.

Brondby
REUTERS/Anders Kjaerbye / REUTERS

Prvo su platili 1,5 milijuna otkup ugovora svoje desetke Hanyja Mukhtara, kojeg su prošle godine imali na posudbi iz Benfice. Potom su iz Fulhama uzeli veznjaka Lassea Vigena Christensena, 23-godišnjaka koji je nekoć igrao za Dansku U-21. Iz Groningena su povukli Simona Tibblinga, iz Randersa još jednog veznjaka, Fiskera, za alternativu vrataru Ronowu uzeli vratara iz druge ekipe Leipziga. Na posudbu su doveli Junga i Halimija iz Leipziga i Mainza, sklopili su ekipu kojom napadaju prvo mjesto u superligi, ali pritom imperativno žele ući u Europsku ligu jer su u posljednjih osam godina čak četiri puta gubili u play-offu kvalifikacija: ispadali su od Herthe, lisabonskog Sportinga, PAOK-a i Panathinaikosa.

Prošle su se sezone podigli, nakon 11 sezona opet su stigli do drugog mjesta u danskoj superligi. Idu korak po korak, zato su ovog ljeta uložili u momčad ne žaleći sredstava. Jasno, ulaganja stvaraju i obaveze, stoga se od Bröndbyja puno očekuje u Europi.

- Uložili su previše da se ne bi puno i nadali - potvrdio nam je i bek Aarhusa Dino Mikanović u komentaru Bröndbyjeve velike ljetne kupovine.

Osam su igrača doveli, platili više od 3,5 milijuna eura i nema sumnje da bi ispadanje od Hajduka bio velik udarac za klupske ambicije ove sezone. Ljeto prijelomnice za Hajduk i Bröndby, velika ulaganja i velika nadanja s obiju strana...

Linker
23. travanj 2024 07:11