Michael Steele/Getty Images
MITROVIĆ JEDINI HRVAT

KREĆE LOV NA POLUFINALE EUROPSKE LIGE Manchester Unitedu je Anderlecht važniji čak i od Chelseaja

Danas su na rasporedu prve utakmice četvrtfinala Europske lige. Posebno u oči upada dvoboj između Anderlechta i Manchester Uniteda.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 13. travanj 2017. 18:05

Četvrtfinale Europske lige, četvrtak 21.05, parovi:

Ajax - Schalke

Lyon - Bešiktaš

Celta - Genk

Anderlecht - Manchester United

----------------------------------------------------------------------------------

Momčad s Old Trafforda najzvučnije je ime koje je ostalo u ovom natjecanju, a Crveni vragovi ga također jako ozbiljno shvaćaju, posebno se to da izčitati u izjavama igrača u posljednje vrijeme, svjesni da će lakše izboriti igranje u Ligi prvaka kroz EL nego kroz domaće prvenstvo, budući da se trenutačno nalaze na petoj poziciji i za Građanima zaostaju četiri boda.

- Svaka utakmica za nas je bitna, ali ova protiv Belgijanaca je od ogromne važnosti, svaki dvoboj moramo tretirati kao da je finale, jednostavno želimo osvojiti ovo natjecanje rekao je - Luke Shaw, defenzivac Manchestera.

Ono što Manchester Unitedu stvara problem je činjenica što ga već u nedjelju očekuje derbi protiv Chelseaja, no u ovom trenutku Bluesi su u drugom planu.

Također treba kazati da je David de Gea pod upitnikom za današnji susret, kako stižu informacije iz tabora Manchestera, španjolski golman će najvjerojatnije propustiti ovu utakmicu, njegovo mjesto zauzet će prema svemu sudeći Sergio Romero.

S druge strane u Anderlechtu priželjkuju da ih se podcijeni...

- Ako kažu belgijska je to momčad, već smo mi u polufinalu, onda su se uvelike prevarili i mogli bi imati problema - kazao je Philippe Albert te dodao:

- Ne znam u kojem će sastavu Manchester United zaigrati, znamo da su imali određenih problema, međutim, tko god zaigra vjerujem da će biti na sto posto, ali spremni smo za borbu.

Naravno, engleska momčad ulazi kako favorit u ovaj ogled, ali posljednje vrijeme je pokazao slabosti, pogotovo u razvitku igre, teško dolazi do prilika, dalo se to zamijetiti protiv Evertona u Premiershipu, kad im je igra bila bezidjena, lako je uočljivo da rezultat ovisi o individualnoj kvaliteti uglavnom Zlatana Ibrahimovića, a kad je tako, onda je i protivniku donekle lakše igrati, u ovom slučaju Anderlechtu.

Mitrović jedini Hrvat

Jedini hrvatski nogometaš u četvrtifnalu Europske lige je Matej Mitrović, a njegov Bešiktaš gostuje kod Lyona, koji ne dočekuje tursku momčad u previše dobrom raspoloženju, budući da je za vikend uvjerljivo poražen na domaćem terenu od strane Lorienta (1:4). S druge strane Bešiktaš ima tri uzastopne pobjede, posljednju protiv Trabzonspora, a ono što je im posebno bitno, imaju pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Basaksehirom u prvenstvu.


All Goals & highlights - Manchester United 1-0... by mohtv

Mitrović je ove godine odigrao dvije utakmice u Europi, u obje je krenuo od prve minute, a tako bi trebalo biti i danas. Zanimljivo, Lyon i Bešiktaš u povijesti se još nijednom nisu susreli, a vrijedi spomenuti kako će utakmicu pohoditi i veliki broj turskih navijača, informacije kažu da će ih biti više od šest tisuća.

Zanimljiv dvoboj igra se i u Amsterdamu, gdje Ajax dočekuje Schalke. Nijemci imaju velikih problema s izostancima, Markus Weinzierl neće moći računati na Nalda, Babu, Emboula, a i Aogo je pod upitnikom. Povijesni uspjeh želi ostvariti Celta, koja će ugostiti ove sezone odlični Genk. Španjolska momčad je u maloj krizi...

Linker
18. travanj 2024 19:08