Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
RIJEČ TRENERA

MATJAŽ KEK S NEKIM STVARIMA NIJE BIO ZADOVOLJAN, ALI TO ĆE SAZNATI SAMO IGRAČI 'Dali smo klasični riječki gol, a onda i primili klasični riječki gol'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 26. srpanj 2017. 23:50

Nogometaši Rijeke odigrali su neodlučeno 1-1 (1-0) u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv Salzburga u Austriji. Uzvrat je za sedam dana u Rijeci.

Matjaž Kek stigao je prvi na konferenciju za novinare nakon, kako kaže, “99 odigranih minuta”.

- Dvoboj ostaje potpuno otvoren, bila je to utakmica sa prilikama na obje strane. Sigurno da će na Rujevici biti jako zanimljivo. Hvala navijačima što su nam bili velika podrška – rekao je slovenski trener na početku.

Uslijedilo je pitanje o kvalitetnom prvom te slabijem drugom dijelu.

- Uspjeli smo amortizirati njihovu kvalitetu, u nastavku su neki igrači fizički pali, a Salzburg je dodatno ubrzao igru. Sve će se odlučiti u idućih 90 minuta, a sa čime nisam bio zadovoljan ostavit ću za svlačionicu. U Europi moraš cijelu utakmicu igrati na top fizičkoj razini. Prije svega sam zadovoljan kako su igrači hrabro ušli u utakmicu, dali smo klasični riječki gol, a onda i primili klasični riječki gol. Umjesto da iskomuniciramo, pa napravimo faul, dozvolimo im izjednačenje.

Odluka pada na Rujevici, a to je ono što je Rijeka htjela.

- Naš travnjak je naša energija, ali Red Bull izuzetno dobro igra u gostima kad vrebaju kontru. Teško je s njima odigrati na 0:0, gotovo nemoguće – kazao je na kraju Kek.

Linker
21. travanj 2024 22:36