REUTERS/Heinz-Peter Bader / REUTERS
EUROPSKA LIGA

MILAN UTRPAO AUSTRIJI PET KOMADA, KALINIĆ ASISTIRAO, SILVA ZABIJAO Braga bolja od Hoffenhaima, Vlašić se s Evertonom loše proveo u Italiji

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 14. rujan 2017. 23:12

Milan je deklasirao Austriju iz Beča, zaliječio je sve rane koje mu je Lazio zadao u domaćem prvenstvu, nakon 90 minuta bilo je 5:1, iako su Austrijanci mogli i više stradati. Puno je kritika stiglo na račun Vincenza Montelle nakon uvjerljvog poraza od Rimljana, tamošnji mediji, a i navijači Milana zamjerili su mu što konstatno forsira sustav 4-2-3-1 ili 4-3-3, a profil igrača nalaže da zaigra s trojicom u obrani.

Aereoplanino u prvoj utakmici EL to je i napravio, zagirao je sa Zapatom, Bonuccijem i Romagnolijem u zadnjoj liniji, na bokovima su ordinirali Abate i Antonelli. U veznoj liniji bili su Kessie, Biglia i Calhanoglu, a potonji je imao malčice ofenzivniju ulogu, a napokon smo na djelu imali priliku vidjeti tandem Silva-Kalinić.


All Goals & highlights HD - Austria Vienna 1-5... by tansoula911

Već u 10. minuti priča je bila završena, zabili su Calhanoglu i Andre Silva, inače desetki Rossonera za prvi pogodak asistirao je Nikola Kalinić, koji je igrao do 62. minute kad ga je zamijenio Suso. Uglavnom, istaknuo se Portugalac Silva koji je upisao hattrick, dojam je da se dobro slaže s našim reprezentativcem i bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati u tandemu. U listu strijelaca još se upisao i Suso, Španjolac je postavio konačnih 5:1, počasni pogodak zabio je Borković.


Atalanta-Everton 3-0 - Goals & Highlights... by kingcuffa1

Nikola Vlašić našao se u početnom sastavu Evertona, bivši igrač Hajduka odigrao je svih 90 minuta. Međutim, njegov Everton se nije dobro proveo, Atlanta ih je ispratila s tri "komada" u mreži čime su produbili agoniju Tofeesa. Mrežu momčadi iz Liverpoola načeo je Masiello u 27.minuti, dok su u smiraj prvog dijela Gomez i Cristante razriješili sve dvojbe oko pitanja pobjednika.

U drugoj utakmici Evertonove skupine, Apollom i Lyon podijelili su bodove, Lavove je u vodstvo doveo Depay nakon što je sigurno realizirao najstrožu kaznu, no u kasnoj 93. minuti Adrian je zabio za erupciju veselja na tribinama.


All Goals & highlights HD Hoffenheim 1 - 2... by tansoula911

Hoffenheim je doživio blagi šok na svojem stadionu, Braga je uzela vrijedna tri boda. No, krenulo je dobro za Nijemce, u 24.minuti Wagner je poentirao na asistenciju Kaderabeka. Međutim, Braga je izjednačila u najboljem trenutku, taman prije odlaska na predah zabio je Teixeira. Početnom nastavka hladan tuš za momčad Juliana Nagelsmanna, Sousa je pogodio za vodstvo koje su Portugalci držali do posljednjeg zvižduka. Andrej Kramarić odigrao je cijelu utakmicu i bio je vrlo aktivan, no sreća jučer nije bila na njegovoj strani. Na ruku im ide rezultat iz Turske gdje su Basaksehir i Ludogorec remizirali bez pogodaka.

Josip Pivarić i Domagoj Vida startali su s pobjedom, Skenderbeu nije uspio "skinuti" i ukrajinski Dynam, iako su na odmor Kijevaljani otišli s rezultatskim deficitom. No u samo dvije minute Sidorčuk i Moraes zabili su za potpuni preokret, a konačnih 3:1 postavio je Mbokani s bijele točke. Hrvatski reprezentativci odigrali su svih 90 minuta, kao i Hrvat sa suprotne strane - Marko Radas. Inače, Partizan je u Bernu remizirao protiv Young Boysa(1:1).

Villareal je očekivano slavio protiv Astane, Žutu podmornicu u vodstvo doveo je Sansone, a u 68. minuti izjednačio je Logvinenko. No, da ne bi svjedočili senzaciji pobrinuli su se Bakambu i Čerišev. Marin Tomasov u igru je ušao u 67. minuti.

Zlin i Sheriff remizirali su bez pogodaka, a sva trojica Hrvata(Brezovec, Kulušić, Mikulić) našla su se u početnom sastavu.

---------------------------------------------------------------

REZULTATI EUROPSKE LIGE

Slavi Prag (Češ) - Maccabi Tel Aviv (Izr) 1-0

Villarreal (Špa) - Astana (Kaz) 3-1

Young Boys (Švi) - Partizan (Srb) 1-1

Dynamo Kijev (Ukr) - Skenderbeg (Alb) 3-1

Istanbul Basaksehir (Tur) -Ludogorets (Bug) 0-0

1899 Hoffenheim (Njem) - Braga (Por) 1-2

Austria Beč (Aut) - AC Milan (Ita) 1-5

RIJEKA (HRV) - AEK (Grč) 1-2

Apollon Limassol (Cip) - Lyon (Fra) 1-1

Atalanta (Ita) - Everton (Eng) 3-0

Fastav Zlin (Češ) - Šerif (Mol) 0-0

KC Kopenhagen (Dan) - Lokomotiv Moskva (Rus) 0-0

---------------------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 13:02