Reuters / Phil Noble Livepic / REUTERS
RIJEČ TRENERA

MOU ISPISAO POVIJEST, PA PORUČIO 'Ovo je bolje nego da smo završili treći ili drugi u prvenstvu'; TRENER AJAXA KRATAK 'Bila je ovo dosadna utakmica'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. svibanj 2017. 01:46

Nogometaši Manchester Uniteda pobjednici su Europske lige nakon što su u finalu u Stockholmu pobijedili Ajax 2-0. U povijest se upisao i Jose Mourinho koji je osvajao europske trofeje s tri različita kluba.

Na klupi Porta je osvojio Kup Uefa (2003) i Ligu prvaka (2004), dok je s Interom bio prvak Europe (2010). Portugalski stručnjak sada u europskim finalima ima skor četiri od četiri.

- Bila je ovo jako teška sezona, ali u konačnici dobra za nas. Ovo je bolje nego da smo završili treći ili drugi u prvenstvu. Kako god bilo ispunili smo cilj, a to je bio povratak u Ligu prvaka. Osim toga ovo je bio jedini trofej koji je nedostajao Manchester Unitedu. To nam je bilo u glavama još na samom počektu natjecanja. Što se utakmice tiče smatram kako smo igrali inteligentno. Nije ovo bio pretjeran lijep nogomet, ali u nogometu ima puno umjetnika koji ne osvajaju često trofeje. Jako mi je drago zbog igrača jer ovo je i za mene bila jedna od najtežih sezona u karijeri.

S druge strane trener Ajaxa Peter Bosz bio je razočaran ishodom.

- Oba gola su razočaravajuća. Ali, nije bilo puno prilika s obje strane. Ovo nije bio Ajax na kakav sam navikao tijekom sezone. Mislim da je utakmica bila prilično dosadna, ali bez obzira na sve mi nismo bili dovoljno dobri. Iako nije snaga najbitniji faktor mi smo se loše postavljali čitavu utakmicu. Ovo je neka nova situacija u kojoj su se moji nogometaši našli i nadam se da su nešto iz ovoga naučili i da ćemo iz ovoga izaći jači.

Linker
20. travanj 2024 02:38