Foto: Vlado Kos / Cropix / CROPIX
OSIPA IM SE KADAR

MOŽE LI OSIJEK LAKOĆOM DO VELIKOG EUROPSKOG USPJEHA? Protivnik u 2. pretkolu niže same probleme: Njemačkoj ikoni 'pobjeglo' čak osam igrača!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. lipanj 2017. 16:06

Sportski direktor Luzerna Remo Meyer bio je zadovoljan nakon ždrijeba 2. pretkola Europske lige u Nyonu.

- Oduševljeni smo činjenicom da možemo ići na dvije destinacije do kojih se lako dolazi, Andoru i Hrvatsku. No u Europi nema lakih utakmica, posebno jer je Hrvatska liga posebno jaka.

Niska ponuda

Luzern bi trebao biti Osijekov suparnik u 2. pretkolu jer UE Santa Coloma, jednostavno, kvalitetom ne može stati u istu rečenicu s klubom iz Gradskog vrta. U redovima Švicaraca situacija nije idealna. Njihov donedavni prvotimac Tomislav Puljić, koji je prešao u redove Vaduza, već je za SN kazao da Luzern ima problema s financijama. Nedavno je tome pridodan novi dokaz. Marco Schneuwly, 32-godišnji napadač koji je prošle sezone za Luzern zabio 21 gol u 40 utakmica i bio njegov najbolji strijelac, nakon 120 utakmica, 68 pogodaka i 20 asistencija za FCL od 2014. godine, našao je novu sredinu i prešao u Sion. Meyer nije bio raspoložen za komentare o Schneuwlyja...

- Jasno je da moramo osnažiti napadačku liniju - naglasio je Meyer, koji je ubrzo prešao s riječi na djela.

Shkelqim Demhasaj, 21-godišnji centralni napadač rođen u Švicarskoj, a porijeklom je s Kosova, zabio je 18 golova u 37 utakmica u redovima drugoligaša Schaffhausena prošle sezone. Meyer je oduševljen njegovim dolaskom.

- Pravi je momčadski igrač sa sjajnim osjećajem za gol - pojasnio je sportski direktor.

Švicarski mediji pisali su da je Luzern najefikasnijem napadaču ponudio ugovor za čak 40% manji od dosadašnjeg, ali to je Schneuwly demantirao.

- Iznos nije točan i mediji ga ne trebaju više spominjati. No činjenica je da je Luzernova ponuda bila niža od one koju sam priželjkivao i stoga sam se odlučio za odlazak - kazao je Schneuwly.

Otvaranje s Kriensom

Nisu Schneuwly i Puljić jedini igrači koji napuštaju Luzern. Stoper Ricardo Costa (36) odlazi u Tondelu, veznjak Nicolas Haas (21) u Atalantu, još jedan centralni vezni Markus Neumayr (31) u Kasimpasu, a desni bek Sally Sarr (31) ide u Servette. Ofenzivnom veznom Franciscu Rodriguezu (21) istekla je posudba iz Wolfsburga, a napadaču Cedricu Ittenu (20) iz Basela. Schneuwly i Ricardo Costa su, inače, prošle sezone skupili najviše utakmica u dresu Luzerna. Ukupno su dakle Luzern dosad napustila osmorica igrača, koji su prošle sezone odigrali 222 utakmice i zabili 45 pogodaka.

Prvu pripremnu utakmicu Luzern će odigrati 28. lipnja, dan prije Osijekova gostovanja u Andori. Suparnik će im biti Kriens, a prije vjerojatnog sraza s Osječanima u Gradskom vrtu 13. srpnja, momčad koju vodi Markus Babbel odigrat će još i utakmice s Austrijom Lustenau, Sandhausenom i Strasbourgom.

Linker
25. travanj 2024 16:44