Reuters / Lee Smith Livepic / REUTERS
FANTATIČNO IZDANJE

NAJSKUPLJI NOGOMETAŠ SVIJETA ZASJAO KAD JE NAJVIŠE TREBALO Bio je apsolutno birljantan i konačno je pokazao koliko je važan Manchester Unitedu

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. svibanj 2017. 01:11

Nogometaši Manchester Uniteda pobjednici su Europske lige nakon što su u finalu u Stockholmu pobijedili Ajax 2-0. Golove za pobjedu 'Crvenih vragova' zabili su Paul Pogba (18) i Henrik Mhitarjan (48).

United je ovom pobjedom izborio plasman u Ligu prvaka iduće sezone, te ušao u povijesti kao peti klub koji je osvojio sva tri europska kupa. 'Crveni vragovi su tri puta osvojili Kup/Ligu prvaka (2008, 1999, 1968), a jednom i Kup pobjednika kupova jednom (1991), a večeras su stigli i do naslova u Europskoj ligi. Preostala četiri kluba su Ajax, Juventus, Bayern i Chelsea.

Paul pogba bio je definitivno igrač utakmice. Platili su ga Juventusu rekordnih 105 milijuna eura, bio je jedan od igrača na kojima je Jose Mourinho inzistirao nakon svog dolaska na Old Trafford. Paul Pogba je u finalu Europske lige u Stockholmu pokazao koliko je bitan igrač za ovu momčad Crvenih vragova.

- Cilj je bio pobjeda i to je bio plan na početku sezone. Uspjeli smo i svi smo vrlo ponosni. Ljudi govore kako smo imali lošu sezonu, ali smo ju na kraju uspjeli izvuči. Najvažnije je bilo zabiti rano što smo uspjeli, a nakon drugog pogotka smo mirno kontrolirali utakmicu. Dobro smo se branili i zasluženo smo slavili.

Postigao je 24-godišnji francuski veznjak toliko važan vodeći pogodak koji je usmjerio utakmicu u korist Manchester Uniteda, kasnije je njegovoj momčadi bilo puno lakše igrati. U ostalom dijelu utakmice nije bio previše zapažen po ofenzivnom učinku, ali je odradio odličan posao u fazi obrane, a usput je zaustavio i najopasnijeg Ajaxovog veznjaka Klaassena.

- Svi su mi govorili da ću postići pogodak. Još od polufinala sanjao sam kako zabijam u finalu i uspio sam. Kroz čitavo prvenstvo smo se borili za Ligu prvaka, nismo uspjeli, ali nam je to ipak pošlo za nogom osvajanjem Europske lige - govorio je Mkhitaryan, inače strijelac drugog pogotka Uniteda.

Linker
19. travanj 2024 19:55